GFG Marketing
Image default
Dienstverlening

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het vervangen van de meterkast

Het is niet zo gemakkelijk om iets te zeggen over de kosten voor het vervangen van de meterkast. Dat komt doordat die worden beïnvloed door een aantal factoren. Zo maakt het voor de kosten van het vervangen van de meterkast veel uit of je een fase 1 of een fase 3 aansluiting hebt. Woningen hebben meestal een fase 1 aansluiting voor 220 – 230 volt. Een fase 3 aansluiting wordt veel aangelegd in bedrijven. Die kan 380 volt stroom leveren. Een fase 1 aansluiting zorgt voor lagere kosten voor het vervangen van de meterkast.

De aardlekschakelaar

Als je nog geen aardlekschakelaar hebt moet die worden gemaakt. Daardoor stijgen de kosten voor het plaatsen van een meterkast. Woningen van na 1976 hebben een verplichte aardlekschakelaar, dus dan heb je geen last van extra kosten voor het plaatsen van een meterkast. Bij een oudere woning is het goed om vooraf de aanwezigheid van een aardlekschakelaar te controleren. Een ander aspect waardoor de kosten voor het plaatsen van een meterkast stijgen is het aantal groepen. Toch is het niet verstandig om uit kostenoverweging het aantal groepen te beperken.

Prijsindicatie van een meterkast

Als het niet nodig is om een aardlekschakelaar aan te leggen kun je de kosten binnen de perken houden door het aantal groepen te beperken. Met vier groepen liggen de kosten voor het vervangen van de meterkast tussen € 365 en € 555. Bij acht groepen betaal je tussen € 565 en € 710 en voor 12 groepen moet je rekenen op € 745 en € 875 voor de kosten van het plaatsen van een meterkast. Denk goed na over het aantal benodigde groepen. Later bijplaatsen van extra groepen is duurder dan dit meteen te doen bij het vervangen van de meterkast.