GFG Marketing
Image default
Woningen

Een eigenhuis, is extra aflossen handig?

Een eigenhuis is erg fijn maar levert ook weer veel uitgaven op die je normaal bij een huurhuis niet hebt. Kijk voor een eigenhuis eens op Huis kopen Panningen. In een eigenhuis kun je veel meer dan in een huurhuis. De coronacrisis zorgt ervoor dat mensen opnieuw gaan kijken naar hun uitgaven. De kosten worden vergeleken met de inkomsten. Waar het mogelijk is wordt geprobeerd kosten te besparen. Er zijn dus verschillende posten waarop je kunt besparen. Met de huidige rentestand bij de banken kan het wellicht interessant zijn om extra af te lossen op je hypotheek. Hierdoor ben je sneller af van je hypotheek en dus heb je ook minder schulden. Schulden verminderen is altijd goed. Schulden drukken namelijk op je uitgaven en kunnen voor stress zorgen.

Aflossen

In het najaar gaan veel mensen hun hypotheek aflossen. Om te kijken of dit voor jou ook verstandig is gaan we bekijken in het komende stuk.

Veel mensen krijgen dus bij hun eigen bank bijna geen rente over hun spaargeld. Dit zorgt ervoor dat mensen gaan nadenken over het feit of ze hun geld niet beter kunnen uitgaven dan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Huis kopen Panningen Als je ervoor kiest om extra af te lossen heb maandelijks lagere kosten/uitgaven. Het is wel belangrijk om te kijken hoeveel je aflost, welke hypotheek he hebt, de duur van deze hypotheek en het rentepercentage. Als je dit allemaal hebt berekend dan weetje ongeveer hoeveel goedkoper je per maand dan uit bent. Let op bij het eerder aflossen geven veel hypotheekverstrekkers een boeterente. Met deze rente hopen de verstrekkers mensen niet eerder dan geplant af te laten lossen.

Waar let je nog meer op bij de aflossing na de koop van een huis in Panningen

Als je eerder wilt aflossen dan zal je dit op tijd moeten aangeven. Als je dit voor 1 januari wilt doen dan let op wat jouw verstrekker als uiterlijke meldt datum heeft.

De belastingdienst gaat ervanuit dat je niet aflost dus zorg ervoor dat je dit tijdig doorgeeft. De renteaftrek verandert namelijk. Pas je voorlopige teruggave dus tijdig aan.

Het is interessant om eerder af te lossen omdat je over de eerste 50.000 geen belasting hoeft te betalen in het jaar 2021. Boven dit bedrag natuurlijk wel. Maar als je het dus slim aanpakt kun je een mooi bedrag besparen.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/45-eb82/makelaar-panningen