GFG Marketing
Image default
Dienstverlening

Met je hond op vakantie: dit neem je mee

Voor velen van ons die een hond als huisdier hebben voelt deze trouwe viervoeter ook echt als onderdeel van het gezin. Honden zijn enorm trouw aan hun baasjes en blijven graag bij ze in de buurt. Dit kan soms wel eens lastig zijn wanneer je op vakantie wilt omdat honden die overal welkom zijn en ook wel wat extra moeite en regelen is wanneer je je hond graag meeneemt op vakantie. Wil je een taxi schiphol bestellen? Dan moet je vooraf aangeven dat je je hond mee wilt nemen. Maar zeg nou eens zelf, als jij heerlijk aan het genieten bent van het water en de zon gun je dit jouw hond toch ook? In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat jij mee moet nemen wanneer je met je hond op vakantie gaat zodat je zelf nergens meer aan hoeft te denken. 

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang om de juiste voeding voor je hond mee te nemen. Het hondenvoer kan in het buitenland soms anders zijn en wanneer je hond hier niet gewend aan is kan het zo zijn dat ze er last van krijgen. Dat willen we natuurlijk niet. Daarom moet je voorafgaand van je vakantie hondenvoer kopen dat je mee op reis kan nemen. Zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste voeding mee hebt en hoef je je daar in ieder geval al geen zorgen meer over te maken.

Verzorging

De reguliere zorg van je hond gaat ook tijdens de vakantie gewoon door. Het is belangrijk om je hond goed in de gaten te houden met het mogelijke warme weer aangezien de meeste honden vanuit Nederland dit niet gewend zijn. De standaard spullen die je bij je moet hebben zijn de spullen voor gebitsverzorging, een borstel en hondenshampoo en conditioner. Je hond gaat namelijk misschien wel in het zee of zwembadwater zwemmen. Het is belangrijk je hond hierna goed af te spoelen en te wassen met normaal water. Het zeewater kan de vacht van je hond namelijk erg stroef en ruw maken. Dit is niet prettig omdat je hond dan bijvoorbeeld aarde en zand veel minder makkelijk van zich af kan schudden waardoor de huid kan gaan irriteren. Chloorwater is natuurlijk chemisch en ook dit kan gaan irriteren op de huid van je hond.

Tekenpincet

Wanneer je je hond meeneemt op vakantie zorg dan ook dat je altijd een tekenpincet bij je hebt. Zeker als je ergens vakantie gaat vieren waar veel natuur is. Op campings en in bossen zijn vaak veel teken. Natuurlijk moet je hier zelf goed voor uitkijken maar het is ook erg belangrijk dat je je hond hierop blijft controleren. Een hond zal het namelijk minder snel doorhebben als hij een teek heeft en kan het natuurlijk ook niet zelf aangeven. Een tekenpincet is daarom van groot belang. Als je een teek te lang laat zitten kan dit voor grote problemen zorgen. Wees daarom gewoon goed voorbereid zodat je later niet tijdens je vakantie in het dierenziekenhuis beland. Wel zo fijn. Met bovenstaande spullen heb jij een zorgeloze vakantie met je hond!