GFG Marketing
Image default
Dienstverlening

Kan ik een EV-laadstation toevoegen aan mijn bestaande zonne-PV-systeem?

Met dramatische veranderingen in de gasprijzen en een groeiend aantal autofabrikanten die volledige of hybride elektrische voertuigen (EV) aanbieden, overwegen steeds meer mensen om een EV-laadstation voor thuis toe te voegen. Als je ook overweegt om zonne-energie toe te voegen, is het toevoegen van een EV-laadstation een gemakkelijke, maar als je een van de vele mensen bent die al de overstap naar zonne-energie hebben gemaakt en nu een EV-laadstation wilt toevoegen, dit is wat je moet weten.

Zonne-energie en EV’s zijn een perfecte combinatie

De meeste mensen die overwegen of al de stap hebben gezet om een EV te kopen, hebben dit om een van de volgende twee redenen:

  1. EV’s zijn een schonere, milieuvriendelijkere en duurzamere vorm van transport.

  2. EV’s bieden uitstekende efficiëntie, lagere energiekosten en minder onderhoud , en betere algehele prestaties.

Deze punten zijn geldig, maar dubbel zo wanneer je je EV koppelt aan je eigen zelf opgewekte, kosteneffectieve, schone en hernieuwbare zonne-energie.

Je systeem achteraf aanpassen

EV’s worden geleverd met een lader van niveau 1 die je op je traditionele stopcontact kunt aansluiten zonder je huidige elektrische systeem aan te passen. Helaas zal een lader van niveau 1 uw EV slechts een langzaam straaltje brandstof geven, niet genoeg om de maximale capaciteit te bereiken. Om voldoende stroom te krijgen om uw voertuig binnen een redelijk tijdsbestek, bijvoorbeeld ’s nachts, op te laden, heeft u minimaal een laadstation van niveau 2 nodig, zoals een Enphase IQ of Tesla Powerwall. Om aan de vraag van uw oplader van niveau 2 te voldoen, hebt u ongeveer vijf extra zonnepanelen, een omvormer en een speciaal circuit van 208-240 Volt, 40 Amp nodig. Een andere goede omvormer om hiervoor te gebruiken is die van Growatt, bekijk er hier meer informatie over: https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/growatt-omvormer

Moet u een batterijopslagsysteem toevoegen?

Als u uw voertuig ’s nachts wilt opladen wanneer uw zonnepanelen geen energie produceren, kunt u overwegen een batterij toe te voegen opslagsysteem. Aangezien de meeste staten echter een netmetingsbeleid hebben, koopt u, als u ervoor kiest om geen batterijopslagsysteem toe te voegen wanneer u uw EV oplaadt, gewoon de elektriciteit terug die u overdag aan het elektriciteitsnet hebt verkocht om uw voertuig op te laden tegen nacht via de zonnepanelen. Zorg wel voor professionals, want schade aan de zonnepanelen voorkomen is erg belangrijk.

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/