GFG Marketing
Image default
Online marketing

Zichtoptimalisatie in het verkeer

Op maandagochtend sta je in de file met allerlei andere vrachtwagenchauffeurs, die allemaal weer de weg op moeten voor een lange rit met een volle wagen. Het verkeer staat inmiddels helemaal vast op de weg, maar het is gelukkig wel een veilige verkeerssituatie. Iedereen rijdt rustig en de vluchtstrook is nog vrij voor ambulances en andere hulpverleningsvoertuigen. Desondanks vind je het maar lastig om zicht te krijgen op de relatief kleine auto’s die langs de vrachtwagens manoeuvreren. Het is namelijk geen optimaal weer en je wordt beperkt in je zicht door de dode hoek van het enorme voertuig waarin je rijdt. Uiteraard heb je een geschikt rijbewijs voor dit voertuig, maar dat doet niet af aan het beperkte zicht.

Achteruitrijcamera’s voor vrachtwagens

Invoegen, inparkeren en inhalen is knap lastig met een vrachtwagen, maar iedere vrachtwagenchauffeur is getraind in dit soort handelingen met een enorm voertuig. De afmetingen zorgen er echter wel voor dat het zicht beperkt kan worden van de bestuurder, aangezien er sprake is van een dode hoek. Als fietser is het bijvoorbeeld van groot belang om zo’n twee meter voor of achter een vrachtwagen te staan, wanneer je aan het wachten bent voor een stoplicht, omdat de bestuurder je mogelijk niet kan zien vanuit zijn positie in de vrachtwagen. Een achteruitrijcamera biedt juist meer zicht in dit soort situaties en maakt het mogelijk om fietsers wél op te merken. Daarnaast zal invoegen, inparkeren en inhalen alleen maar makkelijker worden door het optimale zicht dat je kunt verkrijgen met de aanschaf van achteruitrijcameras of achteruitrijcamera set van Van Zwitserland.

Zichtoptimalisatie met Van Zwitserland

Zou jij graag je zicht willen optimaliseren in een vrachtwagen, bestelbus of juist in de ambulance? Kies dan voor een geavanceerde achteruitrijcamera van zichtspecialist Van Zwitserland en garandeer voertuig- en verkeersveiligheid voor jezelf en jouw medeweggebruikers.

https://www.vanzwitserland.nl/