GFG Marketing
Image default
Online marketing

Kunst op het dak

Kunst, bij dit woord zullen een heleboel mensen denken aan: schilderijen, beelden, gebouwen zoals kerken, muziek of misschien wel hele steden die oude elegantie uitstralen. Maar wat als kunst, aandacht en liefde nou ook in dingen zit die u misschien wat minder snel opvallen. Ik het over een rieten dak van Van den Bergh rietdekkers. Zij stoppen hun ziel en passie in het leggen van rieten daken. ‘Het is een manier van leven’ zeggen ze zelf. 

Een rieten dak is vooral een stereotype beeld dat veel Nederlanders zullen hebben van een boerderij in Noord- en Oost-Nederland. Het is gelukkig anno 2017 veel meer dan dat oude boerderijtje in een leeg weiland. Het is een dak met een romantische en tegenwoordig moderne uitstraling. Deze uitstraling komt voort uit hoe het gecombineerd wordt met de bouw van het huis. Veel vrijstaande villa’s krijgen een rieten dak omdat dit tegenwoordig geassocieerd wordt met luxe. Duurzaamheid en innovaties zijn de woorden van tegenwoordig. Alles wordt gemoderniseerd, geautomatiseerd en moet efficiënter. Het wordt door een heleboel mensen als prettig ervaren als een huis dan toch een rustgevende uitstraling heeft die wordt gecreëerd met een rieten dak. Dit dak speelt dan nog wel een belangrijke rol in het kader van duurzaamheid. De levensduur is minimaal 30 jaar, mits het goed onderhouden wordt. Een rieten dak heeft onderhoud nodig. Mos moet worden verwijderd, kleine beschadigingen moeten worden gerepareerd. Laat daarom af en toe een specialist naar het dak kijken als je er al één hebt.

Gelukkig zijn deze specialisten niet altijd heel ver weg. Mocht u een mooie vrijstaande woning hebben achter de duinen dan hoeft u niet helemaal naar de provincie Drenthe. U kunt gewoon naar www.rietwerk.nl en vragen naar informatie. U kan kijken hoe u gemeente denkt over rieten daken en vragen of het een optie is voor uw dak.

http://www.rietwerk.nl/