GFG Marketing
Image default
Gezondheid

De ergste dagen na stoppen met roken

Wil je gaan stoppen met roken dan ga je last krijgen van verschillende symptomen. Je lichaam is gewend aan de inname van nicotine en heeft dit ook nodig om te functioneren. Deze verslaving kan zich erg snel opbouwen bij roken. Niet alleen is roken heel slecht voor je gezondheid, het is ook duur en stoppen kan erg veel geld schelen op jaarlijkse basis. Wil je graag stoppen met roken? In dit artikel bespreken we de ergste dagen na het stoppen en welke symptomen je kan gaan verwachten. 

De symptomen van stoppen

Als je van plan bent om te stoppen met roken kan je zeker verschillende ontwenningsverschijnselen ervaren. Het stoppen met roken is een lastig proces en kan voor een persoon lastiger worden ervaren als anderen. Na een paar weken verdwijnen deze verschijnselen en is het belangrijk om de gewoonte niet meer op te pakken en door te hebben dat het verlangen naar een sigaret uiteindelijk weer verdwijnt. 

De verschillende ontwenningsverschijnselen waar je last van kan krijgen bij het stoppen met roken zijn onder anderen verminderde concentratie, toegenomen eetlust, angst, spanning, boosheid, slecht slapen en een onrustig gevoel. Daarnaast kan stoppen met roken er ook voor zorgen dat je weerstand achteruit gaat en je sneller ziek wordt. Laat dit je echter niet tegenhouden: Voor sommige mensen is het zelfs een motivatie om het blijven stoppen vol te houden. Stop met roken en voorkom dat je steeds door deze symptomen moet gaan wanneer je een periode niet kan roken of moet gaan minderen.

Deze symptomen zijn over de periode van een paar weken aanwezig maar vaak zijn de derde en vierde dag het ergst als je stopt met roken. Er zitten vaak moeilijke dagen tussen maar het is verstandig dat je vol blijft houden zodat je het niet allemaal weer opnieuw hoeft mee te maken als je opnieuw beslist om te stoppen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met de bovengenoemde symptomen als je gaat beginnen met stoppen omdat ze je soms best kunnen hinderen van het dagelijks leven. Kies ervoor om te stoppen met roken en zorg dat je niet meer afhankelijk bent van nicotine!

Stop nu met roken!

Ontwenningsverschijnselen kunnen als erg onprettig worden ervaren en de ene persoon heeft er natuurlijk meer last van als de andere. Toch is het belangrijk dat je dit niet als reden ziet om niet te stoppen met roken. Het staat niet voor niks op de pakjes: Roken is dodelijk. Roken kan veel schade veroorzaken en je tegenhouden van een gezonde levensstijl. Benieuwd naar hoe je kan stoppen? Ga naar IkStopErmee.nl.

Stoppen met roken kan als erg lastig worden ervaren maar met de juiste mindset en determinatie kan je het zeker bereiken. Niet alleen bespaart het veel kosten en ga je er gezonder van leven. Voor veel mensen is roken een gewoonte en voor sommige zelfs een verslaving. Zorg er voor dat je afhankelijk bent van roken en dat je op een gezondere manier het leven door kan gaan!

 

https://www.ikstopermee.nl/