GFG Marketing
Image default
Gezondheid

Wat kun je met een saturatiemeter?

Wat kun je met een saturatiemeter?

Met een Saturatiemeter kun je het zuurstofgehalte meten. Dit wordt voornamelijk door huisartsen en verpleegkundige gedaan, maar het is ook voor de consument mogelijk om deze te kopen. Vooral mensen met longproblemen doen dit om in de gaten te houden of zij nog voldoende zuurstof hebben. Het kan een goede indicatie geven of er iets aan de hand is. Als je naar de arts meldt en de waardes doorgeeft dan weet hij of zij precies wat er moet gebeuren. In sommige gevallen zullen ze je vragen naar de praktijk te komen, maar als hij echt veel te laag is dan komt er een ambulance.

Het belangrijkste is toch wel dat als je een saturatiemeter gaat kopen dat je goed op de kwaliteit let. Je wil immers dat het accuraat gemeten wordt zodat de arts ook niet voor niets wordt ingeschakeld. Daarnaast zijn er ook nog modellen voor kinderen. Hierbij heb je namelijk te maken met andere metingen als op een volgroeid volwassen lichaam. Ook is er een handige CE marketing waaraan je kunt zien dat hij ook gecertificeerd is. Dit keurmerk laat zien dat het van goede kwaliteit is en dat is dan voor de meeste mensen ook het belangrijkste punt.

Een paar tips van onze redactie

We hebben bij 5top een aantal tips waar je nog meer op kunt letten. Vandaag de dag is de techniek zover dat je ook voor een bluetooth model kunt kiezen. Vaak kun je een app van de fabrikant downloaden om de waardes mee bij te houden. Sommige apps beschikken ook over een deelfunctie. Dit is handig, want zo kun je de resultaten delen met een arts. Ook zie je precies op welke tijdstippen er gemeten is. Voor de oudere mensen is dit vaak lastig, dus zij kunnen het beste kiezen voor een model met een display.