GFG Marketing
Image default
Banen en opleidingen

Welke engineering functie is het beste voor jou?

Wil je aan de slag als projectleider in de bouw? Of ben je op zoek naar een andere functie binnen de engineering? Er zijn veel mogelijkheden en iedere engineering functie heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel beschrijven we de verschillende functies binnen de engineering en geven we advies over welke functie het beste bij jou past!

Projectleider

Als projectleider bouw ben je verantwoordelijk voor het succes van een bouwproject. Je stuurt de bouwploeg aan, bewaakt de kosten en zorgt ervoor dat alle deadlines worden gehaald. Een belangrijke taak, want een mislukt bouwproject kost veel geld en tijd.

Projectleider bouw is dus een verantwoordelijke functie, maar biedt ook veel uitdaging. Je werkt samen met verschillende partijen en moet snel kunnen schakelen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kan organiseren en overzicht houdt.

Opleiding: Projectleider bouw wordt meestal gevraagd van iemand met een hbo- of wo-diploma in de bouwkunde of civiele techniek.

Advies: Projectleider bouw is een uitdagende en verantwoordelijke functie. Als je van aanpakken weet, goed kan organiseren en overzicht houdt, dan is deze functie wellicht iets voor jou!

– Projectleiders zijn verantwoordelijk voor het succes van een bouwproject.

– Een projectleider in de bouw moet goed kunnen organiseren en overzicht houden.

– Een projectleider bouw wordt meestal gevraagd van iemand met een hbo- of wo-diploma in de bouwkunde of civiele techniek.

Ontwerper

Als ontwerper bouw ben je verantwoordelijk voor het ontwerp van een bouwwerk. Je bedenkt hoe het gebouw eruit moet komen te zien en werkt dit uit in een schets. Ook maak je calculaties om te zien of het ontwerp haalbaar is.

Opleiding: Als ontwerper bouw heb je een hbo- of wo-diploma in de bouwkunde of civiele techniek nodig.

Civiel technicus

Als civiel technicus ben je verantwoordelijk voor de civil engineering. Je zorgt ervoor dat er een goede waterafvoer is, dat wegen en bruggen veilig zijn en dat het grondwater op peil blijft.

Opleiding: Als civiel technicus heb je een hbo- of wo-diploma in de civiele techniek nodig.