GFG Marketing
Image default
Beauty en verzorging

Vier veel voorkomende huidaandoeningen en wat eraan te doen

Helaas, bijna niemand heeft zo’n prachtig perzikhuidje zoals de modellen op TV en dat is prima. Wanneer huidproblemen uit de hand lopen, kan dat heel vervelend zijn. De huid is één van de belangrijkste organen van het menselijk lichaam. Gelukkig kun je door middel van huidtherapie de meeste huidaandoeningen prima behandelen. Dit zijn de meest voorkomende huidaandoeningen.

Acne

Acne kan een flinke deuk in je zelfvertrouwen geven. Begrijpelijk, maar absoluut niet nodig. Je bent bij lange na niet de enige die last heeft van acné. Behandeling van acné begint bij een goede reiniging van je gezicht en gezonde voeding. Eventueel kan je thuis zelf je puistjes behandelen met salicylzuur of benzyolperoxide. Raadpleeg een arts als het de spuigaten uitloopt. Deze kan je vaak behandelen met een kuurtje.

Eczeem

Eczeem is ontzettend vervelend. Het gaat vaak gepaard met jeuk, roodheid en irritatie. Hou je huid goed gehydrateerd met parfumvrije  verzorgingsproducten. Kleding gemaakt van natuurlijke vezels, zoals katoen, kan irritatie verminderen. Als de symptomen ernstig zijn, raadpleeg dan een dermatoloog voor gespecialiseerd advies en een eventuele behandeling.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening die vaak verdikte, schilferige plekken veroorzaakt. Eens per week scrubben met een MILDE scrum kan helpen. Hydrateer vervolgens goed met een vette parfumvrije crème. Zonlicht kan helpen de symptomen te verlichten, maar zorg ervoor dat je zonnebrandcrème gebruikt om verdere schade te voorkomen. In sommige gevallen kan een arts medicinale crèmes, lichttherapie of  tabletjes voorschrijven.

Spataderen

Spataderen zie je vaak op de benen en zijn niets meer dan verwijde aderen. Spataderen zijn eigenlijk een doorbloedingsprobleem. Blijf in beweging om de bloedcirculatie te bevorderen en blijf niet te lang staan of zitten. Steunkousen kunnen de druk verminderen en de bloedstroom helpen verbeteren. Als de spataderen pijnlijk of ernstig zijn, kan een specialist behandelingsopties zoals sclerotherapie of lasertherapie voorstellen. Het is natuurlijk altijd noodzakelijk om te praten met een arts, dermatoloog of andere specialist wanneer je voor een behandeling wilt gaan.  Zij kunnen de juiste diagnose stellen en een behandeling op maat aanbevelen op basis van jouw specifieke situatie. Met de juiste hulp loop je er weer stralend bij!