GFG Marketing
Image default
Artikel marketing

Verandering naar meer digitale zorg in Nederland

Toenemende verandering in de zorg door Covid-19

Wie had ooit gedacht dat in 2020 de wereld zou stilstaan en een wereldwijde crisis zou ontstaan door een pandemie. Het Covid-19 virus houdt de wereld in de greep en op moment van spreken is de pandemie nog niet voorbij. Overal ter wereld heeft het coronavirus doden veroorzaakt bij met name de kwetsbare doelgroepen ( ouderen, mensen met gezondheidsaandoeningen ). Het grootste probleem is dat er (nog) geen goed werkende vaccin beschikbaar is voor het coronavirus. Tot die tijd moeten we ons houden aan de maatregelen en is minimaal 1,5m afstand houden van elkaar een must.

Vooral de zorg is heel kwetsbaar geworden. Zorgverleners wereldwijd – en vooral hier in Nederland – draaien overuren om patiënten de juiste zorg te kunnen bieden en om de toestroom van corona patiënten aan te kunnen. Als er één ding zeker is, is dat het Covid-19 viris ervoor heeft gezorgd dat zorg moet veranderen. Bij Vcare zijn we daarom grote voorstander van kwalitatieve digitale zorg op afstand.

Digitale zorg op afstand

Om zorg vooral tijdens een pandemie houdbaar te maken is verandering nodig. Traditionele manieren van zorg is namelijk niet of nauwelijks mogelijk wanneer en een hoge kans op bestemming is op een virus. Zorgverleners die in de frontlinie zitten zoals huisartsen, psychologen en triagisten hebben elke dag te maken met patiënten. Hoe kun je dan toch de juiste zorg verlenen, zonder fysiek aanwezig te zijn.

De oplossing heeft Vcare ontwikkeld in de vorm van digitale beeldzorg. Hiermee kunnen zorgverleners een veilige beeldverbinding opzetten om alsnog de adequate behandeling te kunnen geven die hun patiënten nodig hebben. Het grootste gevaar van een Pandemie is dat de reguliere en acute zorg niet de juiste aandacht krijgt. Door het inzetten van digitale zorg kunnen zorgmedewerkers vanuit iedere locatie zorg bieden en triage toepassen. Ook kan hiermee veel tijd bespaart worden, doordat er geen reistijd is, de beeldverbinding mogelijk is van iedere locatie en op elk apparaat.

Veilig beeldbellen met Vcare Video connect

Onze nieuwste applicatie, Video connect, maakt het nu mogelijk om zowel voor onze bestaande klanten en niet-klanten gebruik te maken van een veilige beeldbellen oplossing voor zorg én MKB. Want hoewel het is ontwikkeld met alle veiligheidsoverwegingen, privacy waarborging en regelgeving inachtneming voor de zorg is het natuurlijk ook een 100% veilig alternatief op Zoom, Skype of MS teams voor bedrijven.

1 en 2-zijdig beeldbellen voor e-consulten

Vcare voldoet aan de stengste normen als het gaat om veiligheid van data en privacy waarborging van persoonsgegevens. Niet voor niets voldoen wij aan het ISO27001 en NEN7510 certificaat en daar zijn we natuurlijk erg trots op. De Nederlandse bond van zorgverzekeraars heeft, mede door de druk op de zorg vanwege de coronacrisis, een maatregel genomen dat digitale e-consulten door zorgverleners óók vergoed moeten worden en gelijk staan als een normale reguliere zorg. Voorwaarde hiervoor is o.a. dat de patiënt ook op eigen initiatief een digitale zorgvraag kan starten bij zijn of haar huisarts.

De nieuwe Vcare connect applicatie is nu ook geschikt om zowel als 1-zijdig en 2-zijdig beeldverbinding. Dat betekent dat klanten van Vcare zelf een beeldverbinding kunnen opzetten, maar de patiënt dat ook kan. Hiervoor kwalificiteert Video connect als een e-consult oplossing en dat is natuurlijk wel prettig. Op deze manier kunnen zorgverleners hun e-consulten declareren bij de zorgverzekeraar.

Communicatietrainingen voor professionals in de zorg

Om alle mogelijkheden van Video connect te ontdekken biedt Vcare speciale communicatietrainingen aan voor de zorg. Daarnaast geven onze medewerkers een uitgebreide uitleg over ons telefonische cloudplatform Vcare connect. Met Vcare connect integrrereren we alle belangrijke telefonie koppelingen met bestaande HIS en HAPIS systemen in Nederland en kunnen gebruikers snel en eenvoudig opschalen met nieuwe applicaties en functionaliteiten. Al onze slimme applicaties zijn te vinden op onze website – www.vcareconnect.nl.

https://www.vcareconnect.nl