GFG Marketing
Image default
Artikel marketing

Snoeken met doodaas

Het is begin maart als m’n broer me uitnodigt voor een snoeksessie op een nieuw water. Met veel wind en licht regenval op die geplande dag is het vertrouwen al goed. Dat gaan we doen!

Bij aankomst van het water valt het eigenlijkbehoorlijk tegen. Het betreft een verbreding op een slotenstelsel met een flat die deels in het water staat. Met soms minder dan een halve meter water en een heel zachte bodem lijkt het niet de meest ideale plek. Mijn broer heeft er meer vertrouwen is. ‘Ze zwemmen er echt!’ is het antwoord. Dan maar de snoekhengels uit de foudralen en optuigen maar. Met heel veel wind op de kant, aangesterkt door de ronding van de flat, is het lastig om het aas goed uit te werpen. Dan maar wat dichterbij vissen. Lang duurt het niet voordat de eerste van de vier dobbers onder het wateroppervlakte verdwijnt. Enigszins verbaast kijk ik het tafereel aan. Mijn broer is snel bij de hengel om de lus uit de vislijn te halen. Hierdoor kan je veel beter de haak zetten. De vis is al lekker aan het zwemmen en het is even wachten totdat deze stil gaat liggen om de vis op te nemen. Dan is het enkele seconden wachten en aanslaan. Gelukkig lukt deze techniek en komt een eerste snoek van ruim 60cm naar boven. Een leuke start van de dag. 

In de tussentijd is een dobber van één van mijn hengels bijna de kant opgewaaid. M’n broer geeft aan dat hier een stenen rand ligt en geen vis bevat. Nog voor het uitspreken van de laatste letters schiet de dobber onder. Lachend pak ik de hengel op en het tafereel herhaalt zich. Dit resulteert in een snoekbaars van bijna dezelfde formaat. Als grap gooi ik de hengel opnieuw in op de plaats waar de snoekbaars het aas had opgenomen. Na het teruglopen naar mijn stoeltje blijkt deze dobber al weer we te zijn, bizar! Door de snelle uithalen, en de lijn die hierdoor van de vismolen afschiet, niet dit wel een snoek zijn. En dat klopt. Een mooie snoek van 76cm is nu de klos. Hierna volgt ook nog een grote baars van achterin de 30cm. Wederom binnen enkele minuten. Dit wordt een visdag die niet snel te vergeten is. De rest van de dag levert nog 6 snoekbaarzen en 2 snoeken op. En dat van een simpele ondiepe sloot. 

https://www.sportvisgigant.nl/