GFG Marketing
Image default
Artikel marketing

Het verlagen van de werkdruk

Werkstress is staat in de top 5 van oorzaken van klachten op de werkvloer. Het is gewoon een knagend gevoel dat er voor zorgt dat de werkstress ontstaat. Even ’s avonds je mail bekijken of op je vrije tijd, of in het weekend toch even vooruitwerken. Het internet zorgt ervoor dat dit heel goed mogelijk is, hoewel de flexibiliteit van de werknemers stijgt, stijgt de werkdruk en dus de werkstress ook. Werkgevers krijgen het advies om werknemers daarom rust te gunnen. Op het moment dat werknemers uitgerust zijn stijgt de arbeidsproductiviteit en de creativiteit. Als werkgever wil jij graag dat er zoveel mogelijk gebeurd in een zo klein mogelijk tijdbestek. In dit geval is salarisservice een goed idee.

Een groot percentage wordt veroorzaakt door stress. Dit is al jaren lang de grootste oorzaak van ziekteverzuim. Stress wordt veroorzaakt door Cortisol, dit is een hormoon dat vrijkomt in stressvolle situaties en ervoor zorgen moet dat je beter presteert in stressvolle situaties. De hormoon wordt geproduceerd in de bijnieren. Een te hoog Coritsol kan zorgen voor: slaapproblemen, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, heugen- en concentratie problemen, uitputting, ziektes, darmklachten en veroudering. Kortom een heleboel ellende omdat je je te druk maakt. De werkgever heeft dus ook de verantwoordelijkheid om zich te bekommeren over de gezondheid van de werknemers. Dit kan een werkgever doen door niet van werknemers te vragen om ’s avonds te deel overuren te laten maken. Je kan dit verwezenlijken door werkzaamheden zoals loonservice. Als je er als werkgevers voor zorgt dat je werknemers geen stress hebben waarborg de je de vitaliteit van de medewerkers. 

De mentale gezondheid van de medewerkers zijn belangrijk. Er wordt beter gereageerd op klanten, hierdoor stijgt de verkoop, positieve mond-tot-mond reclame en ga zo maar door. En deze positieve resultaten begint bij een niet te hoge werkdruk.

http://www.cbbs.nl/