GFG Marketing
Image default
Woning en Tuin

Waarom u een vakman moet bellen als uw riool verstopt is

Waarom u een vakman moet bellen als uw riool verstopt is

Wanneer uw afvoer verstopt is, weet u waarschijnlijk wat u moet doen. U hebt uitgevonden hoe u uw gootsteen met een ontstopper kunt ontstoppen, dus nu weet u wat u moet doen als uw toilet begint te borrelen met afval. Maar als je ooit een rioolverstopping hebt gehad, weet je waarschijnlijk niet wat je moet doen. Het is tijd om vertrouwd te raken met enkele van de veel voorkomende rioolproblemen en waarom het bellen van een professional de beste oplossing is om ze te laten repareren door Onstoppingsdienst Rotterdam

 

Als je rioolwater ruikt

Rioolwater ontstaat wanneer uw afvalwater zich vermengt met het water in uw leidingen. De geur van rioolwater wordt meestal veroorzaakt door een verstopping in uw leidingen. U kunt het meestal ruiken voordat u het ziet, omdat het vaak als een sterke geur naar buiten komt. Wanneer u rioolwater in uw afvoer ruikt, handel dan snel om te voorkomen dat het overloopt. Hoe langer het blijft liggen, hoe meer potentieel schadelijke ziekteverwekkers het opneemt, waardoor u ziek kunt worden. Als u rioolwater ruikt, probeer dan niet het toilet te gebruiken of de gootsteen door te spoelen. Als de afvoerleiding verstopt is, spoel dan geen toiletpapier, papieren handdoeken, luiers of andere voorwerpen door het toilet. Doe ze in een vuilnisbak buiten. Als u een gootsteen gebruikt, draai dan de kraan dicht en laat de gootsteen met inhoud in een andere bak lopen. Giet geen water in uw afvoer, want dat kan meer problemen veroorzaken en meer water verspillen.

 

Als uw water verkleurd is

Als uw water er vreemd uitziet of vreemd ruikt, bel dan een vakman als u er niet achter kunt komen wat de oorzaak is. Misschien ziet u een vreemde kleur in uw water die er eerder niet was. Of u merkt dat uw water niet zo heet wordt als normaal. Hoe dan ook, uw water is waarschijnlijk verkleurd en niet veilig om te gebruiken. Er zijn een paar redenen waarom uw water verkleurd kan zijn. Uw water kan verkleurd zijn als het sediment bevat. Dit gebeurt wanneer u een ophoping heeft van afval zoals vet, haar of andere smurrie die vast komt te zitten in leidingen. Een andere oorzaak van verkleurd water is een lekkende boiler of een kapotte of niet goed geïnstalleerde boilerterugwinningstank. U kunt meestal zien of uw water verkleurd is door een glas onder de kraan te zetten en naar het water te kijken. Is het niet helder, bel dan een vakman.

 

Als uw gootsteen langzaam afvoert of helemaal niet meer werkt.

Een verstopte afvoer lijkt misschien geen groot probleem, maar het kan ernstigere problemen veroorzaken. Een verstopte afvoer kan de watertoevoer naar uw gootsteen vertragen, wat kan leiden tot een lage waterdruk in uw leidingen als u met veel water spoelt. Het kan er ook toe leiden dat uw gootsteen helemaal niet meer werkt. De meest voorkomende oorzaak van een verstopte afvoer is een ophoping van haar. Als u veel haarproducten gebruikt, zoals shampoo of conditioner, of veel huisdieren heeft, kan dit een verstopping veroorzaken. Maar zelfs als uw afvoer schoon is, kan hij verstopt raken als hij oud en versleten is. Dit kan na verloop van tijd gebeuren zolang de leidingen nog functioneren.

 

Als uw toilet blijft lopen

Soms zal een verstopte rioolbuis uw toilet niet volledig blokkeren. Dit komt vaak omdat de tank van het toilet verbonden is met uw afvoerleiding. Als u met veel water doorspoelt en het toilet kan niet volledig doorspoelen, kan dit een verstopping veroorzaken. Dit komt meestal voor als u een te sterke toiletpotreiniger gebruikt die de verstopping niet oplost. Als dit het geval is, probeer dan door te spoelen met minder water en kijk of dat de verstopping oplost. Een niet volledig doorgespoeld toilet is net zo gevaarlijk als een verstopte afvoer als het gaat om mogelijke schade aan u en uw huis. Het is een gevaar voor de weg van het water als het door uw huis gaat, en het kan ook lekken in uw leidingen veroorzaken.

 

Andere dingen waarmee een vakman kan helpen als uw riool verstopt is

Hier zijn enkele andere problemen die ervoor kunnen zorgen dat uw riool verstopt raakt. Een boomwortel die in uw riool is gegroeid. Een boomwortel kan in uw riool groeien en een verstopping veroorzaken. Een gebroken of gebarsten rioolbuis. Als uw rioolbuis gebroken of gebarsten is, kan er water in komen. Als dit gebeurt, raakt uw rioolbuis verstopt en zal uw water verkleurd zijn. Ophoping van vet in uw leidingen. Leidingen die bedekt zijn met vet of vet raken verstopt. Dat komt omdat het vet het water tegenhoudt om door de leidingen te stromen.

 

Het graven en vervangen van een riool…

Als u besluit om naar de bron van de verstopping te graven en deze zelf te verhelpen, houd er dan rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor het nemen van alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen, en dat u verantwoordelijk bent voor eventuele schade of letsel dat u of uw eigendom overkomt. Als u echt handig bent, kunt u proberen een verstopping zelf te verhelpen met een slang of een boor. Maar zelfs professionals hebben gemeld dat een rioolverstopping soms te moeilijk of gevaarlijk is om zelf te verhelpen. Als u besluit naar beneden te graven om de bron van de verstopping te bereiken, zorg er dan voor dat u een professional belt om u te helpen terwijl u beneden bent. Misschien kunt u enkele van de volgende tips gebruiken om u te helpen bij het graven naar de bron van uw rioolverstopping.

 

De drie belangrijkste redenen waarom een riool vervangen moet worden.

Als uw rioolleiding al lang bestaat, is het waarschijnlijk tijd om deze te vervangen. De eerste en meest voor de hand liggende reden is de leeftijd. Oude leidingen hebben meer kans om lekken te ontwikkelen en zullen zeker vatbaarder worden voor rioolverstoppingen naarmate ze ouder worden. Ten tweede, als uw rioolleiding meer dan 50 jaar oud is, is het waarschijnlijk tijd om deze te vervangen. Dit komt omdat oudere rioolleidingen gemaakt zijn van gietijzeren buizen, die niet goed bestand zijn tegen scheppen en ander zwaar gebruik. Tot slot, als u rioolwater ruikt, is uw riool waarschijnlijk verstopt. U kunt het beste een vakman bellen om uw rioolleiding op te graven en te vervangen.

 

Zelf riool reparatie tips voor als uw riool verstopt is

Als uw riool niet helemaal verstopt is, maar u ruikt nog steeds rioolwater, dan kunt u nog steeds een aantal van deze tips proberen om het op te ruimen. Meng een kopje zuiveringszout met een liter heet water en giet het in uw afvoer. Dit zal helpen uw leidingen te ontstoppen door eventuele geuren te neutraliseren. Meng een kopje azijn met een liter water en giet dit door de afvoer. Dit helpt bij het ontstoppen van je leidingen door de bacteriën te doden die de geuren veroorzaken. Als je een wastafel hebt, giet dan vier kopjes azijn in de afvoer. Dit helpt uw leidingen te ontstoppen door haar en ander vuil uit de leidingen te verwijderen. Laat een slang door uw riool lopen. Dit helpt bij het ontstoppen van je leidingen door al het vaste materiaal in je leidingen op te breken. Zet je vuilnisbak aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt om uw leidingen te ontstoppen door al het vaste materiaal in uw leidingen op te breken. Zet je vaatwasser aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt om uw leidingen te ontstoppen door vast materiaal uit uw leidingen te halen. Zet uw wasmachine aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt bij het ontstoppen van uw leidingen door al het vaste materiaal in uw leidingen op te lossen. Zet je vuilnisbak aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt om uw leidingen te ontstoppen door al het vaste materiaal in uw leidingen op te breken. Zet je vaatwasser aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt om uw leidingen te ontstoppen door vast materiaal uit uw leidingen te halen. Zet uw wasmachine aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt bij het ontstoppen van uw leidingen door al het vaste materiaal in uw leidingen op te lossen. Zet je vuilnisbak aan en laat hem een paar minuten draaien. Dit helpt om uw leidingen te ontstoppen door al het vaste materiaal in uw leidingen op te breken.

 

De beste manier om een verstopte afvoer te verhelpen is door een professionele loodgieter te bellen. Die kan de verstopping snel en efficiënt verhelpen, zodat u snel uw normale leven weer kunt oppakken.

Er zijn veel dingen die ervoor kunnen zorgen dat uw riool verstopt raakt, maar ze kunnen allemaal worden verholpen door een vakman te bellen. Meestal is het enige wat u nodig hebt een beetje elleboogvet en een vaste hand. Met een beetje hulp is uw riool in een mum van tijd weer vrij.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-rotterdam/