GFG Marketing
Image default
Zorg

Abortus in Nederland

In Nederland is abortus legaal en wordt het aangeboden in ziekenhuizen en abortusklinieken. Volgens de Wet op de abortus, die in 1984 is ingevoerd, is het toegestaan om een abortus uit te voeren tot en met 24 weken zwangerschap. Na 24 weken is abortus alleen toegestaan als er sprake is van ernstige aandoeningen bij het kind of als de gezondheid of het leven van de moeder in gevaar is. Abortuskliniek Haarlem en abortuskliniek Amsterdam bieden behandelingen tot 22 weken zwangerschap.

Is abortus anoniem? Niet altijd. Er zijn verschillen tussen abortus in het ziekenhuis en abortus in de kliniek. Een abortusbehandeling in het ziekenhuis is niet anoniem. De betaling gaat via de zorgverzekering. De behandeling zal op het verzekeringsoverzicht verschijnen en het eigen risico kan aangesproken worden. Een behandeling in een abortuskliniek is wel anoniem. Er zijn geen kosten aan verbonden als je in Nederland woont en verzekerd bent op grond van de Wet langdurige Zorg (WLZ). Lees meer over anonimiteit en kosten voor abortus. Woon je in het buitenland en kom je voor abortus naar Nederland? Dan is de behandeling voor eigen rekening.

Mogelijkheden afbreken zwangerschap

Er zijn verschillende manieren om een abortus uit te voeren, afhankelijk van hoe ver een meisje of vrouw in haar zwangerschap is. In de eerste paar weken kan een vrouw kiezen voor een medicijnabortus, waarbij ze twee medicijnen krijgt om de zwangerschap te beëindigen. Dit kan thuis worden gedaan, hoewel sommige vrouwen liever naar de abortuskliniek gaan. Is de abortuspil geen optie meer? Dan worden bij abortuskliniek Haarlem & Amsterdam de volgende behandelingen aangeboden:

  • Zuigcurettage (5 tot 12 weken zwangerschap)
  • Dagbehandeling (13 tot 17 weken zwangerschap)
  • Dagbehandeling (18 tot 22 weken zwangerschap)

Abortus blijft een emotioneel beladen onderwerp, en mensen hebben vaak sterk uiteenlopende meningen over het recht van een vrouw om een abortus te laten uitvoeren. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen het recht heeft om te beslissen wat het beste is voor henzelf en hun situatie, en dat er hulp en ondersteuning beschikbaar is. Wil je meer informatie over abortus? Of wil je een afspraak maken bij een van de klinieken? Bel dan gerust. De klinieken bestaan sinds 1971 en staan bekend om gespecialiseerde hulp bij ongewenste zwangerschap in het eerste en tweede trimester (tot 22 weken zwangerschap).

https://www.bloemenhove.nl/