GFG Marketing
Image default
Energie

Hoe kan het dat mijn dimbare ledlampen niet werken?

Als je overstapt op ledlampen weet je waarschijnlijk al dat niet alle ledlampen dimbaar zijn, en dat je als je gebruik wilt maken van dimmers je daar speciale ledlampen voor nodig hebt. Maar nu heb je wel dimbare ledlampen gekocht, maar ze doen het nog steeds niet. Wat is er aan de hand en hoe kan je dat probleem dan oplossen? Een elektricien in Leiden weet raad! Het is namelijk een niet heel ingewikkeld probleem, en een elektricien heeft het zo opgelost.

Het zijn niet de lampen, het is de dimmer

Goed nieuws: het probleem zit niet in de lampen. Slecht nieuws: het is de moeilijker te vervangen dimmer. Het probleem is namelijk dat de meeste dimmers een minimale belasting vereisen voordat ze de lampen van stroom gaan voorzien. En omdat ledlampen veel minder stroom verbruiken dan gloeilampen betekent dat dat sommige dimmers niet met ledlampen werken. De oplossing is dan gelukkig vrij simpel: de dimmer vervangen. Jammer is alleen dat de ene dimmer de andere niet is, en dat je niet altijd de draadjes een op een over kan zetten in een nieuwe dimmer. Hierom, en voor je eigen veiligheid raden we je aan om een elektricien in te schakelen.

Laat de elektricien meteen andere dingen nakijken

Als je nog een dimmer hebt die alleen met gloeilampen werkt is de kans groot dat je huis, en dus ook het inbegrepen elektriciteitsnet relatief oud is. Daarom raden we je aan om de elektricien niet alleen je dimmers te laten vervangen, maar ook om te kijken naar andere dingen die in de toekomst eventuele problemen zouden kunnen veroorzaken. Oude kabels zijn namelijk niet altijd berekend op de eisen van nu, en dat kan soms zelfs tot brand leiden. En dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.