GFG Marketing
Image default
Financieel

Schulden afbetalen kan uw kredietwaardigheid schaden

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar in sommige gevallen kan het afbetalen van een lening uw kredietwaardigheid schaden, zij het tijdelijk.

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het berekenen van uw kredietscore, die elk op een andere manier worden gewogen:

  • Betalingsgeschiedenis, wat aangeeft dat u geneigd bent om rekeningen op tijd te betalen (35% van uw score) .

  • Kredietgebruik, dit is de hoeveelheid beschikbaar doorlopend krediet die u in één keer gebruikt (30% van uw score).

  • Lengte van de kredietgeschiedenis, die aangeeft hoe lang u bent een kredietnemer met een goede reputatie (15% van uw score).

  • Nieuwe rekeningen, dit verwijst naar het aantal nieuwe kredietrekeningen dat u in korte tijd hebt geopend of aangevraagd (10% van uw score).

  • Krediet Mix, die spreekt over de verschillende soorten kredietrekeningen die u bezit (10% van uw score).

U zult vaak horen dat als je wilt dat je credit score verbetert, een goede manier om dat te laten gebeuren is om een groot deel van je krediet af te betalen het kaartschuld. De reden? Hoe minder doorlopende schulden u heeft, hoe lager uw gebruiksratio zal zijn – en hoe kleiner dat percentage, hoe meer uw kredietscore zal verbeteren. Maar in sommige gevallen kan het afbetalen van een persoonlijke lening of een andere lening op afbetaling juist het tegenovergestelde effect hebben: het kan uw credit score verlagen. Meer weten over deze rekensom? kijk dan op https://minilening-zonder-bkr.nl/

Waarom uw kredietscore kan dalen wanneer u schulden aflost

Uw kredietgebruik ratio wordt berekend op basis van uw uitstaande doorlopende schuld. Doorlopende schulden zijn niet vooraf ingesteld; u leent naar behoefte, en betaalt vervolgens af wat u verschuldigd bent in de loop van de tijd, waarbij u soms slechts een minimale betaling doet (een gangbare praktijk onder creditcardhouders).

Leningen op afbetaling tellen daarentegen niet mee voor uw kredietgebruik. Leningen op afbetaling verwijzen naar leningen waarbij u een bepaald bedrag verschuldigd bent over een vooraf ingestelde periode. Een autolening is een goed voorbeeld van een lening op afbetaling; u leent een bepaald bedrag om een voertuig te financieren en krijgt een tijdschema om het terug te betalen. U kunt er niet zomaar voor kiezen om een minimum betaling te doen – in dit geval is uw minimum betaling de maandelijkse betaling die u verschuldigd bent onder de voorwaarden van uw lening.

U zou denken dat het afbetalen van een lening op afbetaling uw kredietwaardigheid zou verbeteren, maar in sommige gevallen kan het uw score tijdelijk schaden. De reden? De lengte van de kredietgeschiedenis is een belangrijke factor bij het bepalen van uw kredietscore, en dus hoe langer u rekeningen met een goede reputatie aanhoudt, hoe meer het uw score helpt. Als u een van die rekeningen sluit, heeft u daarentegen minder rekeningen met een goede reputatie, en dus kan uw score een kleine klap krijgen als u een langlopende lening aflost.

Betekent dat ook dat u moet betalen een lening is een slechte zaak? Helemaal niet. Wanneer u een account met een goede reputatie sluit, is de klap die uw credit score krijgt over het algemeen vrij kortstondig en duurt slechts een paar maanden. En vergeet niet dat het vasthouden aan uw terugbetalingsschema voor leningen een geweldige manier is om uw betalingsgeschiedenis te helpen, wat de belangrijkste factor is bij het berekenen van uw kredietscore. Wilt u ook zo’n schema? Op https://lenen-zonder-bkr.net/ helpen wij u hier een handje verder mee. 

Hoe u uw kredietscore in goede conditie kunt houden

Als u bang bent dat het afbetalen van een langlopende lening uw kredietscore zal schaden, zijn er een paar andere dingen die u kunt doen doen om te compenseren. Ten eerste kunt u ook proberen een deel van uw creditcard schuld af te betalen om uw gebruik te verbeteren. Als dat niet mogelijk is, bel dan uw creditcardmaatschappijen om te zien of zij uw kredietlimieten verhogen. Dit kan ook uw gebruiksratio verlagen.

Bovendien moet u op de hoogte blijven van al uw rekeningen om uw betalingsgeschiedenis sterk te houden en te voorkomen dat u creditcards sluit die u al lang in uw bezit heeft maar niet gebruikt. Als u die rekeningen op uw naam heeft, helpt dit uw kredietgeschiedenis, dus zolang er geen enorme jaarlijkse vergoeding in rekening wordt gebracht om ze te behouden, is het logisch om ze open te houden.

Vermijd tot slot het aanvragen van te veel nieuwe leningen of creditcards tegelijk. Plaats die toepassingen liever enkele maanden uit elkaar.

Hoewel het afbetalen van schulden in sommige gevallen uw kredietwaardigheid tijdelijk kan schaden, is het toch verstandig om te doen. En onthoud dat de treffer op uw score voor het sluiten van een account lang niet zo slecht zal zijn als een treffer die verband houdt met een late betaling, dus u kunt het beste altijd vasthouden aan de schema’s die uw geldschieters hebben opgesteld.

 

https://minilening-zonder-bkr.nl/leningen-aanvragen/115500-euro-lenen/