GFG Marketing
Image default
Internet marketing

Hoe maak je een webwinkel?

Als u hebt besloten een webwinkel te openen om uw eigen producten te verkopen, vraagt u zich misschien af hoe u die maakt. Er zijn verschillende opties die u kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld Shopify of PrestaShop gebruiken, die beide populaire winkelwagentjes zijn. Maar welke is het beste? Lees verder om uit te vinden welke optie het beste werkt voor uw bedrijf. En vergeet niet om een budget te maken voor uw online bedrijf. U moet ook een deel van uw budget opzij zetten voor de marketing van uw producten. Er zijn een aantal manieren om uw producten en diensten online te adverteren, van banner advertenties in zoekresultaten tot gratis e-boeken.

 

Weebly

Als je naar Weebly kijkt voor het maken van een website, moet je er een zoeken met SEO-functies. WooCommerce heeft de hoogste gemiddelde organische score van alle platforms, en Weebly’s SEO-functies zijn onder het gemiddelde. Echter, als je op zoek bent om een eenvoudige winkel te bouwen, Weebly is een goede keuze. Hoewel het beginnersvriendelijk is, is het niet erg ontwikkelaar-vriendelijk. Daarom is Weebly waarschijnlijk beter geschikt voor kleinere bedrijven, zoals een plaatselijke taartenwinkel.

Of je nu fysieke producten wilt verkopen of donaties wilt doen, Weebly biedt eCommerce functies die eenvoudig zijn op te zetten en te gebruiken. Je zult in staat zijn om internationale verzendingen te beheren met real-time tarieven en aangepast voor geografische locatie. Bovendien kun je integreren met honderden applicaties van derden, waaronder PayPal, Stripe en rankingCoach. De mobiele app voor iOS en Android geeft u gemakkelijk toegang tot uw online winkel, en u kunt zelfs offline werken.

 

Prestashop

Als u geïnteresseerd bent in het laten maken van een webwinkel, wilt u PrestaShop bekijken voor het maken van een webwinkel. PrestaShop is een CMS waarmee u gemakkelijk een e-commerce website en online winkel te creëren. Er zijn een paar stappen die u zult moeten voltooien om te beginnen. Ten eerste, moet u zich aanmelden voor hosting. Zodra u zich heeft aangemeld, moet u een domeinnaam registreren. Veel betaalbare web hosting bedrijven geven u de domeinnaam gratis voor het eerste jaar. Vervolgens moet u uw website op te zetten. Je hebt nog een paar andere tools nodig om je online winkel te maken.

Terwijl Shopify kan gratis zijn, PrestaShop is ingewikkelder. Het biedt meer maatwerk en geeft u toegang tot de code voor uw webwinkel. Als u serieus bent over het creëren van een winstgevende online winkel, zult u willen overwegen het gebruik van deze software. In tegenstelling tot Shopify hoeft u geen maandelijkse kosten te betalen. Dit maakt het een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is om een website te starten en een bedrijf op te bouwen.

OpenCart

Het opzetten van een OpenCart webwinkel lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Als u nog nooit dit soort software hebt gebruikt, zal deze korte handleiding u door het proces leiden om OpenCart op uw eigen server te installeren. Zodra de software geïnstalleerd is, kunt u overgaan tot het toevoegen van de verschillende thema’s en producten. Zodra u klaar bent met de installatie, kunt u beginnen met het opzetten van uw storefront en admin paneel.

Een andere geweldige functie van OpenCart is de mogelijkheid om meerdere winkels te beheren vanuit een enkele backend. Dit maakt het gemakkelijk om verschillende websites te vergelijken zonder uw beheerdersgebied te verlaten. U kunt uw meerdere winkels beheren met het beheerpaneel van OpenCart, dat gedetailleerde inzichten biedt in de prestaties van de site. Het kiezen van een uniek thema voor elke winkel, het instellen van productprijzen per winkel, en het wijzigen van gebruikersrechten is ook eenvoudig en snel. En als u wilt migreren van een bestaand systeem, biedt LitExtension migratiediensten voor de OpenCart webwinkel.

 

Shopify

Zodra u een account heeft aangemaakt bij Shopify, kunt u beginnen met het configureren van uw winkel. Nadat u uw winkel heeft aangemaakt, wordt u naar een dashboard geleid waar u bestellingen kunt beheren, verzendtarieven kunt instellen en apps kunt toevoegen. Je kunt zelfs beginnen met het ontwerpen van je winkelpui. Hier zijn enkele functies van het dashboard die vooral nuttig voor u zullen zijn. Lees verder voor meer informatie over elke functie en hoe u deze kunt aanpassen. Vergeet ook niet dat u de proefversie van het platform kunt gebruiken voordat u zich vastlegt.

Om uw webwinkel te creëren, moet u eerst producten toevoegen. Daarna kunt u een thema kiezen. Op het dashboard vindt u een tweede tabblad met de titel “Thema aanpassen”. Klik op dit tabblad om verder te gaan. U kunt dan kiezen uit een groot aantal beschikbare thema’s. Naast het kiezen van een thema, kun je het ook aanpassen aan je eigen stijl. Vergeet niet dat Shopify een webwinkel is, geen blog.

 

Jimdo

Als je een online bedrijf wilt opzetten, kun je de winkelfunctie van Jimdo gebruiken om een catalogus van je producten te maken. Elk product kan meerdere foto’s met gedetailleerde zoomfunctie, video’s, tekst en PDF’s bevatten. Je kunt ook topverkopers of producten die in een bepaalde productcategorie passen, weergeven. Het maken van een catalogus is net zo eenvoudig als het invoeren van de basisinformatie en het kiezen van een ontwerp. Jimdo biedt ook vele betalingsmogelijkheden.

De functionaliteit van Jimdo is indrukwekkend. Je kunt met een paar muisklikken een basiswinkel maken, producten toevoegen en verbinding maken met betalingsverwerkers. Deze functie is bijzonder

 

 

Webwinkel laten maken

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je jouw webwinkel laten maken? Dan kun je het maken van je webwinkel natuurlijk ook laten uitbesteden door een professioneel bedrijf. Er komt namelijk veel bij kijken om een webwinkel succesvol op te zetten.