GFG Marketing
Image default
Financieel

4 dingen die belangrijk zijn als je voor een creditcard kiest

Creditcards kunnen leuk zijn. Ze kunnen ook heel handig zijn. Bijna overal en op elk moment kunt u dingen kopen die u wilt, of u ze nu kunt betalen of niet. Ze zijn echter een tweesnijdend zwaard; gebruik ze onverantwoordelijk, en je zou kunnen zwemmen in een schuld die een astronomische rente draagt. Gelukkig kunnen slimme creditcardgebruikers genieten van het voordeel en het nadeel vermijden.

Hier zijn 10 dingen die creditcardgebruikers voor het eerst moeten weten als ze willen voorkomen dat hun financiën in vlammen opgaan.

Doe goed onderzoek voordat je een creditcard gaat kiezen

Creditcards zijn niet allemaal hetzelfde en u moet de kaart (en) kiezen die het beste bij uw behoeften en bestedingspatroon passen. Als u bijvoorbeeld op veel plaatsen creditcards gebruikt, kunt u kiezen voor een cashback- kaart voor algemeen gebruik . Als u het grootste deel van uw aankopen doet op Amazon.com, wilt u misschien een kaart die u royaal procent geld teruggeeft bij Amazon. Iedereen die worstelt met creditcardschuld kan goed worden bediend door een kaart met lage rentetarieven . Degenen die veel reizen, willen misschien punten of mijlen verzamelen die kunnen worden toegepast op reizen . Zo raden wij ook aan om op een goede manier creditcards vergelijken te overwegen.

Betaal alleen met de creditcard als dit financieel mogelijk is 

Het lijkt misschien een voor de hand liggend advies, maar genoeg mensen negeren het om het de moeite waard te maken om te benadrukken: als je dingen in rekening brengt die je niet kunt betalen, leef je boven je mogelijkheden, en dat is nooit een recept voor succes. Als je financiële doelen hebt – misschien zelfs vroegtijdig met pensioen gaan – moet je ernaar streven onder je middelen te leven.

Creditcards kunnen verleidingen moeilijk weerstaan, want het enige wat je hoeft te doen is het plastic eruit halen voor onmiddellijke bevrediging. Als je zelfbeheersing verbeterd moet worden, werk dan aan het ontwikkelen van meer discipline en terughoudendheid in jezelf. En met de volgende tip kunt u uw uitgaven onder controle houden.

Betaal elke maand op tijd en altijd de rekening

Als u alleen in rekening brengt wat u zich kunt veroorloven, kunt u uw creditcardrekeningen elke maand volledig betalen – en dat moet u absoluut doen. Zorg ervoor dat u uw rekeningen ook op tijd betaalt. Als je te laat bent met een eenmalige betaling, zullen sommige kaarten je rentevoet onmiddellijk en automatisch verhogen naar de stratosfeer – vaak tussen 25% en 30%! (Dat wordt een ‘penalty-APR’ genoemd. 

Als u kaartverkoop doet, is het slim om op deze functie te letten en deze te vermijden.) Een late vergoeding wordt vaak geheven, en dat kan tot $ 27 zijn voor uw eerste overtreding en meer dan dat voor volgende overtredingen. Te laat betalen van rekeningen kan ook uw uiterst belangrijke credit score doen krimpen , waardoor u meer kost wanneer u geld wilt lenen.

Besef van te voren de risico’s van een creditcard schuld

Als u schulden laat opstapelen, kan deze een eigen leven gaan leiden, vooral als het gaat om schulden met een hoge rente. Stel je voor dat je bijvoorbeeld $ 10,000 aan kaarten moet betalen en niet alles kunt betalen. Als je rentevoet 20% is en je de schuld gewoon laat liggen, ben je binnenkort $ 12.000 verschuldigd, en een jaar daarna zou je $ 14.400 kunnen betalen. 

Als u iets anders aan de kaart laadt, blijft uw saldo groeien. We zouden allemaal graag een jaarlijks rendement van 20% verdienen op onze beleggingen – en dat is precies wat de kaartuitgevers hier doen. Creditcardschuld is net als beleggen in omgekeerde: uw vermogenssaldo verkleint snel na verloop van tijd, in plaats van te groeien, en de verliezen die u lijdt, kunnen catastrofaal worden.

 

https://vergelijk-gratis.nl