GFG Marketing
Image default
Marketing

Hoe begin je met jouw bedrijf aan contentmarketing?

Je hebt de term “content marketing” waarschijnlijk wel eens gehoord, maar wat is het eigenlijk? Contentmarketing is een strategische marketing aanpak gericht op het maken en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente inhoud om een duidelijk omschreven publiek aan te trekken en te behouden.

Bij contentmarketing gaat het niet om verkopen, maar om het opbouwen van relaties. Door waardevolle informatie te verstrekken die relevant is voor je klanten, kun je vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen, wat uiteindelijk leidt tot conversies. Weet je niet zeker hoe je moet beginnen? Geen zorgen, in dit artikel geven we je een spoedcursus contentmarketing.

 

Soorten contentmarketing

Er zijn eindeloze mogelijkheden als het gaat om soorten inhoud die je kunt maken. Maar om je op weg te helpen, volgen hier enkele van de populairste soorten contentmarketing:

Blogs: Een blog is een geweldige manier om je expertise over een bepaald onderwerp te laten zien en tegelijkertijd waardevolle informatie voor je lezers te bieden. Blogposts moeten ongeveer 800-1200 woorden zijn en 1-2 afbeeldingen bevatten.

Infographics: Een infographic is een visuele weergave van gegevens of informatie. Ze worden steeds populairder, omdat ze voor lezers gemakkelijk te zien en te delen zijn.

Podcasts: Een podcast is een audiobestand dat van internet kan worden gedownload op een computer of mobiel apparaat. Podcasts zijn geweldig voor drukke mensen die onderweg inhoud willen consumeren. 

Webinars: Een webinar is een online seminar waarbij kijkers in real-time via het internet kunnen luisteren naar en communiceren met de presentator. Webinars duren meestal ongeveer 60 minuten, maar kunnen korter of langer zijn, afhankelijk van de onderwerpen die worden behandeld.

 

Beantwoorden van vragen die de doelgroep heeft

Je inhoud moet gericht zijn op het oplossen van problemen of het beantwoorden van vragen die je doelgroep heeft. Door nuttige informatie te verstrekken die hun specifieke behoeften of pijnpunten aanpakt, kun je jezelf positioneren als een expert in je branche – wat later tot meer conversies zal leiden. Mensen kopen tenslotte geen producten of diensten; ze kopen oplossingen.

 

Bron: Online Marketing Bureau