GFG Marketing
Image default
Marketing

Waarom is het verstandig om te kiezen voor Google Ads uitbesteden?

Je hebt waarschijnlijk wel eens van Google Ads gehoord. Dit is tenslotte één van de populairste advertentie platforms die er zijn. Maar wat zijn ze precies en wanneer moet je jouw Google Ads beheer uitbesteden? In dit artikel leg ik alles uit omtrent Google Ads.

 

Wat zijn Google Ads?

In een notendop zijn Google Ads online advertenties die verschijnen op de zoekmachine resultaten pagina’s van Google. Deze advertenties worden gekocht via een veilingsysteem, waarbij adverteerders bieden op trefwoorden waarvan ze denken dat mensen ze zullen gebruiken bij het zoeken naar hun producten of diensten. Het bedrag dat een adverteerder bereid is te betalen per klik (CPC) op zijn advertentie bepaalt zijn positie in de resultaten pagina’s. Hoe hoger de CPC, hoe hoger op de pagina de advertentie verschijnt.

 

Waarom Google Ads gebruiken?

Er zijn een aantal redenen waarom je Google Ads voor je bedrijf zou willen gebruiken. Ten eerste kunnen Google Ads een geweldige manier zijn om het verkeer naar je website te vergroten – wat weer kan leiden tot meer klanten en verkopen. Bovendien kun je, zolang je bereid bent tijd en geld te investeren in het beheer van je Google Ads campagne, over het algemeen een goed rendement op je investering (ROI) zien. Tot slot betaal je met Google Ads, in tegenstelling tot sommige andere vormen van adverteren, alleen wanneer iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt; dit betekent dat zelfs als je advertentie door duizenden mensen wordt bekeken, je niets hoeft te betalen tenzij iemand actie onderneemt.

 

Wanneer moet je het beheer van je Google Ads uitbesteden?

Niet iedereen heeft de tijd of kennis die nodig is om een Google Ads campagne effectief te beheren – en dat is prima! Als je je overweldigd voelt door je Google Ads campagne of je ziet niet de resultaten die je wilt, is het misschien tijd om te overwegen om te kiezen voor Google Ads uitbesteden. Een marketing bureau heeft ervaring met het beheren van succesvolle Google Ads-campagnes en kan je helpen het maximale uit je advertentiebudget te halen.


Bron: https://www.comaxx.nl/