GFG Marketing
Image default
Internet

De next step beeldzorg: Vcare Video connect

De volgende stap in beeldzorg bij Vcare

Digitale ontwikkelingen op het gebied van communicatie gaan razendsnel en dat geldt net zo hard voor communicatie in de zorg. Bij Vcare zijn we al meer dan 20 jaar actief in de telecom sector en zijn we door de jaren heen ook ontwikkeld van een traditionele Voip aanbieder voor de zakelijke markt, tot een specialist in telefonie & communicatie oplossingen voor zorg en MKB. Door de coronacrisis is er steeds meer behoefte gekomen aan slimme en efficiënte zorg om de druk op zorginstellingen, IC’s en ziekenhuizen in het algemeen beter op te vangen. Hoe we dat doen? Met Vcare connect!

Zorg bieden tijdens corona

De coronacrisis heeft goed blootgelegd hoe kwetsbaar we zijn als maatschappij. Door he Covid-19 virus, waarbij vooral kwetsbare mensen in de maatschap veel last van hebben, is er een enorme druk ontstaan op de spoedeisende zorg en de IC’s in Nederland. Omdat ziekenhuizen hun handen nu vooral vol hebben aan corona patiënten komt de reguliere zorg in gevaar. Waarom? Omdat simpelweg de capaciteit er niet meer is om aan de vraag te voldoen. Daarnaast lopen zorgmedewerkers extra risico om het coronavirus op te lopen waardoor ze tijdelijk niet kunnen werken en thuis moeten blijven.

Om toch zorg te kunnen blijven bieden in deze bijzondere tijden is verdere digitalisering nu meer dan ooit van belang. We zien dit vooral terug in méér digitale consulten, of e consult, die zorgmedewerkers die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld huisartsen en ziekenhuizen.

Bij Vcare hebben we ook niet stil gestaan en liepen we zelfs al voorop in de ontwikkeling van beeldzorg voor zorgprofessionals in heel Nederland. Met de lancering van Video connect, een aanvullende applicatie binnen ons veilige Vcare connect platform, kunnen wij zorgorganisaties helpen met een slimme, makkelijk én vooral veilige beeldzorg oplossing dat werkt met ieder mobiel apparaatn en desktop!

Beeldzorg als e consult voor zorgverleners

De Video connect applicatie werkt super simpel en is voor iedereen te gebruiken. Het is op twee manieren in te zetten, namelijk als eenzijdig en tweezijdig applicatie. In het laatste geval voldoet onze applicatie ook aan de nieuwe richtlijnen voor e consulten zodat deze ook vergoed worden door zorgverzekeraars. Dit is erg belangrijk, omdat de patiënt nu ook zelf afstand op zorg kan initiëren met zijn of haar arts.

Video connect werkt volledig in de cloud en is daarom altijd en overal te gebruiken. Zorgverleners die verplicht thuis moeten werken kunnen dus door blijven met werken en patiënten te woord staan vanuit hun eigen huis. Het starten van een beeldgesprek werkt door het verzenden van een sms of e-mail met een link. Op deze manier is het mogelijk om via mobiel, tablet of computer een gesprek te starten. Het beeldgesprek loopt simultaan, maar tevens separaat met het telefoongesprek, zodat deze geen hinder van elkaar hebben. De patiënt heeft zodoende altijd de zorgverlener aan de lijn.

Alles veilig in de cloud conform AVG

Belangrijk om te weten is dat alle data communicatie en applicaties volledig in de cloud zijn in een veilig eigen netwerk omgeving dat in beheer is van Vcare. Alle data wordt opgeslagen conform Europese wet- en regelgeving en voldoet aan de AVG richtlijnen. Bovendien is Vcare NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd en dat betekent dat wij voldoen aan extra strenge richtlijnen ten aanzien van het beschermen van persoonsgegevens in de zorg. Ons systeem is daarmee zo veilig, dat meer dan 80% van alle huisartsenposten in Nederland er al gebruik van maken.

Ook voor bedrijven en MKB biedt het Vcare connect platform meer dan voldoende oplossingen die ook zakelijk perfect te gebruiken zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

Plan een demo met een adviseur van Vcare

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van Video connect of een kijkje nemen in de andere slimme oplossingen van Vcare? Plan een demo afspraak via info@vcareconnect.nl of bel ons op 088-4800900.

https://www.vcareconnect.nl/