GFG Marketing
Image default
Internet marketing

De grootste voordelen van Magento 2

Als doorgewinterde e-commerce ondernemer zal je ongetwijfeld al een webshop hebben draaien. Je kunt immers niet zonder. De kans is groot dat deze is gebaseerd op het Magento platform. Dit e-commerce platform is namelijk marktleider op dit vlak. Wereldwijd gezien draaien er honderdduizenden webshops die hierop zijn gebaseerd. In dit artikel lees je wat de grootste voordelen van Magento 2 zijn. Magento specialisten bij Vendic kunnen je hier perfect over adviseren.

 

Mobiel gebruik

Een goede conversie bereik je alleen als je een goede stabiele interface hebt, die op alle apparaten goed werkt. Het overgrote deel van aankopen verloopt vandaag de dag via een mobiele smartphone. Magento 2 is dan ook ontworpen vanuit dit uitgangspunt. Een webshop in Magento 2 wordt als eerste ontwikkeld voor apparaten zoals een smartphone met een klein scherm. Hierin worden alleen de belangrijke hoofdfunctionaliteiten meegenomen. Vervolgens vindt er een geleidelijke optimalisatie plaats naar grotere schermen.

 

Meer snelheid en verbeterde stabiliteit en beveiliging

Toen men startte met de ontwikkeling van Magento 2 stond het verbeteren van de performance hoog op het lijstje van verbeterpunten. In Magento 1 moet je losse modules implementeren om de performance te verbeteren. In Magento 2 zijn deze standaard aanwezig. Een voorbeeld hiervan is Varnish waarmee je de serverbelasting kan verlagen, en dat nu volledig in is geïntegreerd.

De interface van Magento 2 is een stabieler en gebruiksvriendelijker dan Magento 1. Als er aanpassingen op de code worden doorgevoerd, of upgrades plaatsvinden, zullen deze met de vernieuwde interface vlekkeloos verlopen. Het opvoeren of aanpassen van producten verloopt mede door de aangepaste lay-out een stuk soepeler.

Op het vlak van bestandbeveiliging heeft men ook verbeteringen doorgevoerd. Zowel in versie 1 als twee zijn er enorm veel bestanden in gebruik.  Je wilt echter niet dat de bezoekers van jouw webshop alles kunnen inzien. Bepaalde bestanden met privacygevoelige gegevens zoals email adressen of inloggegevens wil je goed beschermd hebben. In Magento 2 is dit opgelost door een verborgen een publiek toegankelijk deel te creëren.

 

Nieuwe en betere betaalmethode

Het betaalproces in Magento 1 was vrij omslachtig. Hiervoor waren zes stappen noodzakelijk. In Magento 2 kan de gebruiker in slechts twee stappen zijn betaling verrichten. Dit is ook mogelijk als je geen account hebt aangemaakt. Je kunt dus gewoon met een gastaccount betalen. Als gebruiker kies je eerst je verzendmethode en vervolgens de gewenste betaalmethode.  Dit zal de klanttevredenheid dus zeker ten goede komen.

 

Ontwikkelaars

Magento 2 ondersteund de allernieuwste technieken. Enkele voorbeelden hiervan zijn CSS3, HTML5, jQuery, PHP7 en Varnish. Er zijn er echter nog veel meer. Ook kan er gebruik worden gemaakt van zogenaamde design patterns. Het voordeel is dat ontwikkelaars gestimuleerd worden om veel netter te programmeren. Dit zal zorgen dat het systeem beter te onderhouden is e makkelijker is uit te breiden. Dit leidt in beginsel wel tot iets meer werk, maar op termijn zullen de onderhoudskosten afnemen.

Zoals je ziet biedt Magento 2 enorm veel voordelen ten opzichte van de vorige versie. Wil jij jouw site ook Migreren? Zie de website van Vendic voor de mogelijkheden.

 

https://vendic.nl/