GFG Marketing
Image default
Internet marketing

Wat wilt u bereiken met online video’s in videomarketing?

Afhankelijk van het type video, verschillen de mogelijke doelen. Voor bedrijven worden deze doelen vaak gedefinieerd via het aankoopproces en de theorie modellen van AIDA via Brand Screen of de Customer Journey. Dus een online video kan:

  1. Vergroot het bewustzijn door een groot bereik, bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de video goed geplaatst wordt in zoekmachines of door virale verspreiding van de video via mond-tot-mondreclame in sociale media, interesse in een product op te wekken,
  2. Het imago van bedrijven, merken, producten, diensten of mensen te verbeteren
  3. De aankoopbeslissing en de aankoop te ondersteunen, bijvoorbeeld door de mogelijkheden van een product te tonen of de klantloyaliteit te verhogen door bijvoorbeeld een video te gebruiken om klanten te helpen een product op de juiste manier te gebruiken.
  4. Het vinden van de doelgroep en het definiëren van de doelgroep Met een video kunnen talrijke kijkers in zeer korte tijd worden bereikt. Maar nu er dagelijks nieuwe video’s worden toegevoegd en het internet steeds verwarrender en complexer wordt, moet een video zich onderscheiden van de massa en worden afgestemd op de doelgroep. Marktonderzoek en enquêtes, bijvoorbeeld, die de algemene stemming van klanten en potentiële klanten bepalen, zijn in dit opzicht nuttig.

Ook mobiele eindapparaten worden steeds vaker gebruikt. Volgens de studie heeft 22% van de Nederlanders boven de 14 jaar gebruik gemaakt van het internet. Dit opent een volledig nieuwe en grote markt voor videocommunicatie.

Het gebruik van het internet betekent echter nog niet dat elke vorm van video door deze gebruikers wordt geaccepteerd. Vooral tieners en jongvolwassenen lopen voorop als het gaat om instant messaging en het delen van inhoud en video’s, terwijl volwassenen en senioren het internet vooral gebruiken om informatie te krijgen, e-mails en communicatiemiddelen te gebruiken, maar ook sociale netwerken gebruiken om te chatten en informatie te verzamelen.

De doelgroep bepaalt de vorm, lengte en richting van de video en de strategie in de videomarketing. Daarom moet u hier goed op letten en beslissen welk formaat het beste bij u past. Volgens akademie.de moeten bedrijven ook aandacht besteden aan de verschillende leefstijlen van de doelgroep:

  • Leeftijd
  • Verblijfplaats
  • Interesses
  • Sociale omgeving
  • Inkomen
  • Onderwijs

De video moet uiteindelijk een toegevoegde waarde bieden aan deze groepen. Het moet hen ofwel vermaken, hen interesseren voor het product of het bedrijf, ofwel hun interesse wekken om de inhoud van naderbij te bekijken. Dit is de enige manier om te zorgen voor virale verspreiding in de juiste kringen.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl