GFG Marketing
Image default
Aanbiedingen

Wat is een borstvoedingskussen?

Wat is een borstvoedingskussen?

Als je borstvoeding geeft, kan het proces zowel opwindend als lastig zijn. Een borstvoedingskussen aan je zijde kan de ervaring vergemakkelijken. Voor de meeste mensen is het geven van borstvoeding een leerproces. Er zijn veel kleine dingen die je onder de knie moet krijgen, zoals je kleintje in een goede borstvoedingshouding krijgen die comfortabel is voor jullie allebei.

Een borstvoedingskussen helpt daarbij door je baby naast je borst te ondersteunen. Zoogkussens zitten op je schoot en wikkelen zich om je lichaam, waardoor ze een stabiele en comfortabele ondergrond bieden om je pasgeborene aan de borst te leggen. Ze verminderen ook de belasting van je nek, armen en rug, wat het borstvoeden makkelijker en aangenamer maakt voor zowel jou als je baby.

Heeft u een borstkussentje nodig?

Het is zeker niet nodig om een borstvoedingskussen te hebben-je kunt effectief borstvoeding geven met een gewoon kussen. Maar veel nieuwe moeders vinden het speciale ontwerp en de voordelen van borstvoedingskussens super handig tijdens de eerste maanden. Als je niet van plan bent om borstvoeding te geven, kan een borstvoedingskussen ook heel handig zijn om flesvoeding comfortabeler te maken.

Wanneer heb je een borstvoedingskussen nodig?

Je zult een borstvoedingskussen waarschijnlijk elke keer gebruiken als je borstvoeding geeft, en dat kan tientallen keren per dag zijn (of meer!). Na de eerste vier tot zes maanden heeft je baby meer controle over zijn hoofd en nek en heb je het kussen misschien niet meer nodig. Bovendien heb je dan misschien de smaak te pakken gekregen om zelf comfortabel borstvoeding te geven.

Veel baby’s liggen in het begin te woelen op de grond tijdens het speenmoment, dus een zoogkussen kan in de overgangsfase worden gebruikt om ze overeind te helpen. Het geeft ze ook een beter zicht en meer interactie met jou en hun speelgoed.

Voordelen van een borstvoedingskussen zijn onder andere:

  • Ontlast uw rug, nek en armen tijdens de zware maaltijden
  • Comfort en ondersteuning voor de baby
  • Geeft baby gemakkelijker toegang tot uw borst
  • Sommige modellen kunnen langdurig gebruikt worden
  • Hoe kies je het beste borstvoedingskussen voor jou

Voedingskussens zijn er in veel verschillende vormen, stijlen en ontwerpen. Dus voordat je er een op je babylijst zet of de eerste bestelt die je online tegenkomt, onthoud: ze zijn niet allemaal hetzelfde gemaakt. De pasvorm, vorm, stevigheid, onderhoudsinstructies en extra toeters en bellen kunnen sterk verschillen van merk tot merk.

Hier zijn een paar kenmerken die je zou kunnen overwegen voordat je een borstvoedingskussen koopt:

  • Vorm- Dit zal waarschijnlijk neerkomen op voorkeur. Sommige doomoo voedingskussen hebben een U- of C-vorm om tegen je buik aan te liggen, terwijl andere helemaal om je middel gewikkeld zijn. Misschien vind je bepaalde stijlen comfortabeler dan andere.
  • Pasvorm- Sommige borstvoedingskussens hebben verstelbare riemen of bandjes om je een meer aangepaste, veilige pasvorm te geven.
  • Opbergmogelijkheden- Hoewel het niet essentieel is, vinden sommige moeders het fijn om een borstvoedingskussen te hebben met een zakje waar je een flesje, speeltje of ander klein voorwerp in kunt doen dat je nodig hebt tijdens het voeden.
  • Materiaal- Afneembare kussenhoezen die in de wasmachine kunnen, maken het schoonmaken van je borstvoedingskussen veel gemakkelijker.
  • Veelzijdigheid- Sommige kussens kunnen voor veel meer gebruikt worden dan alleen borstvoeding. Een kussen vinden dat met je baby meegroeit is zeker een pluspunt. 

 

https://www.vrouwenaanrader.nl/wat-moet-je-allemaal-kopen-voor-je-kinderen/