GFG Marketing
Image default
Dienstverlening

Waarom een BHV-cursus

Zoals het gezegde luidt zit een ongeluk in een klein hoekje. Het is mogelijk dat u in het bedrijfsleven een ongeluk overkomt, of u ziet het gebeuren. In sommige bedrijfsbranches zijn er bedrijven die taken hebben met veel risico. Het is vanuit de Nederlandse wet verplicht dat er in alle bedrijven een of meerdere Bedrijfshulpverleners (een BHV’er) aanwezig zijn.

Wat is de meerwaarde van een BHV’er in het bedrijf?

Het is mogelijk dat tijdens een calamiteit zoals brand in uw bedrijf er bepaalde specifieke handelingen verricht moeten worden. Tijdens een brand ongeval kan een BHV’er eerste hulp bij ongevallen en wondverzorging verlenen. Wat er ook in uw bedrijf gebeurd, een BHV’er zorgt ervoor dat de situatie zo goed mogelijk verloopt en onder controle blijft. Tijdens de BHV-cursus die een BHV’er heeft afgelegd is er geleerd om zorgvuldig om te gaan met de werking van blusmiddelen. Voor welke type brand welk blusmiddel gebruikt dient te worden en hoe veiligheid voorop blijft. Een BHV’er weet dat er gealarmeerd moet worden. Maar dit betekent niet dat er geschreeuwd moet worden. Een BHV’er heeft namelijk geleerd dat in situaties van ongeval altijd de kalmte bewaard moet blijven. De politie, brandweer of ambulance is al ingelicht en onderweg. Een BHV’er weet namelijk dat dit 1 van de eerste stappen is.

Arbeidsomstandigheden

In artikel 3 van de Arbeidsomstandighedenwet is het verplicht sinds 1994 dat een bedrijf een of meerdere BHV’ers in dienst heeft. Dit is voortgekomen uit een voorschrift van de Raad van de Europese Gemeenschappen die terug gaat tot 1989. Dit voorschrijf staat beschreven in richtlijn 89/391/EEG. Nu u zich bewust bent van de calamiteiten van een BHV’er en weet dat het noodzakelijk en verplicht is,kunt u de keuze maken om een AREHBO BHV cursus te nemen voor uzelf en/of uw personeel. Met behulp van een Risico-inventarisatie en -evaluatie kan een AREHBO medewerker vaststellen hoeveel BHV’ers een bedrijf nodig heeft. Bij AREHBO worden BHV-cursussen aangeboden vanaf €275,00 per persoon exclusief BTW. In het geval van 8 of meer deelnemers kunt u een speciale groepsprijs bespreken met AREHBO. Neem contact op voor meer informatie.