GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Waar let ik op bij de start van een nieuwe fabriek?

De coronacrisis heeft flink huisgehouden in een aantal sectoren. De sectoren die hiervan de grootste klappen hebben gekregen zijn de Horeca- en festivalsector. Daarnaast zijn er ook een aantal sectoren die wel degelijk worden geraakt door de coronacrisis maar waar dit in vergelijking met de Horeca- en festivalsector pas vertraagd gebeurd. Voor fabrieken geldt dat zij moeten kijken naar de inrichting van hun eigen processen. Het is voor nieuwkomers binnen de branche belangrijk dat zij eens goed meekijken met de huidige bedrijven in de sector. Zo kunnen deze nieuwe partijen door middel van bijvoorbeeld een samenwerking ervoor zorgen dat zij minder last hebben van kinderziektes bij het opstarten van een fabriek. Veel partijen die al jaren binnen de sector opereren zijn namelijk zelf al tegen opstart problemen aangelopen. De ervaring die zij hierin hebben kunnen zij delen via deze samenwerking. Een voorbeeld hiervan kan zijn Autonoom onderhoud. Tijdens autonoom onderhoud wat vaak wordt uitbesteed kijkt een bedrijf naar een aantal belangrijke punten binnen het proces dat plaats vindt in de fabriek.

Bron van kennis

De bedrijven die al langer in de branche zitten zijn een bron van kennis voor de nieuwe bedrijven binnen de branche. Zo’n nieuw bedrijf kan er ook voor kiezen om expertise in te huren van speciaal bedrijf met ervaring in de sector op het gebied van het verbeteren van de processen. Zo zorgen zij ervoor dat er vanaf het begin al een solide basis staat waarop uiteindelijk goed verder kan worden gebouwd. Dit scheelt in de toekomst veel ellende en tevens hoge voor de herstructurering van deze processen.

Een belangrijk punt daarnaast is dat veel nieuwe bedrijven vanaf het begin proberen om een bezettingsgraad van 100% te bereiken. Door dit te doen maken ze echter meer kapot dan het ze oplevert. Mensen bezwijken onder de druk die eigen misschien wel essentieel zijn voor het bedrijf. Het is dan ook belangrijk om de bezettingsgraad onder de 85% te houden. Er zijn namelijk ook een flink aantal externe factoren die je als bedrijf niet zelf direct kunt beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is het moment dat de stroom uitvalt waardoor het hele productie proces stil valt. Het is belangrijk dat er niet wordt gestreefd naar die 100%.

https://ezfactory.nl/autonoom-onderhoud/