GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Het coronavirus

Het coronavirus (ook wel SARS-CoV-2 genoemd) kan ervoor zorgen dat je goed ziek kunt worden. Je kunt namelijk de ziekte COVID-19 krijgen. Per persoon verschilt het ziekteverloop enorm. Zo is de ene persoon doodziek en merkt een ander juist weer helemaal niets van de ziekte. Het kan ook erg slecht aflopen als je heel ziek wordt. Je kunt dan op de IC belanden en zelfs overlijden aan deze ziekte.

Verspreiding van het virus

Druppeltjes zijn de boosdoener in de verspreiding van het coronavirus. Deze druppels worden verspreid als we hoesten, niezen, praten of bijvoorbeeld zingen. Je kunt zowel ademhalingsproblemen als luchtwegproblemen krijgen hierdoor. Besmetting wordt veroorzaakt door het inademen van de druppeltjes of via je gezicht en handen de druppels in de mond of je neus krijgen. Veel mensen klagen over benauwdheid, veel hoesten (met name een droge hoest hebben), koortsig zijn, het verliezen van je smaak en/of reuk en allerlei verkoudheidssymptomen. Spierpijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, een slap en duf gevoel en pijn in de ogen worden ook genoemd als klacht. De ene persoon ervaart geen van deze klachten en als je pech hebt, heb je zo ongeveer alle symptomen die kunnen voorkomen.

Werk in de zorg

Het werk in de zorg heeft het niet gemakkelijk sinds het coronavirus ons leven beheerst. Er zijn allerlei crisisorganisaties opgericht om zorgorganisaties te koppelen aan mensen die zich eventueel willen inzetten voor de zorg. Steeds meer organisaties kunnen dit soort mensen goed gebruiken. Werk in de zorg is nu dan ook belangrijker dan ooit en zeker mensen met een zorgdiploma worden aangemoedigd om zich in te zetten. Ook omscholing is mogelijk en veel mensen hebben de stap naar de zorgsector al gemaakt.

De zorgsector

Veel mensen zouden heel graag iets doen voor de medemens. Werken in de zorg is dan ook belangrijk omdat je iets doet voor je maatschappij. Je zet je in voor alle zieke en zorgbehoevende mensen. Het tekort in de zorg loopt steeds meer op en het is eigenlijk niet eenvoudig om goed personeel te vinden. Zeker mensen die opgeleid zijn en een zorgdiploma hebben, lijken schaars te zijn. De werkzaamheden in de zorg zijn altijd divers en je kunt gemakkelijk werk vinden, aangezien de vraag naar medewerkers enorm is.

https://healthz.eu/