GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Een ERP, wat is dat?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Een ERP-systeem automatiseert en verbindt de bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie. De gegevens van de verschillende afdelingen worden opgeslagen in een centrale database. Dit maakt het voor elke werknemer mogelijk om alle data te bekijken. Een ERP-systeem wordt meestal gebruikt om alles overzichtelijker te maken en om een hogere productiviteit te creëren.

 

Vaak maken bedrijven gebruik van meerdere ERP-software systemen. Deze software systemen kunnen veel van elkaar verschillen. Per afdeling komt het voor dat zij specifieke software gebruiken met functies die alleen voor die afdeling nuttig is. Het is daarom belangrijk om een ERP-aanbieder te vinden die alle juiste software kan beheren en leveren.

 

 

Het Odoo ERP-systeem

Odoo is een ERP-systeem dat door het bedrijf Odiots wordt gebruikt. Zij zijn een van de grotere spelers op de markt. Met Odoo is het mogelijk om alle processen binnen een organisatie onder te brengen in één ERP-systeem.

Ook jouw bedrijf kan het bedrijfsproces verbeteren met een Odoo implementatie. Het Odoo systeem is makkelijk toe te passen in het huidige systeem van jouw bedrijf. Ook is Odoo een van de meest gebruiksvriendelijke ERP-systemen in de omloop met een groot aantal functionaliteiten. Met deze functies is het ook bestaande apps en modules aan te passen en zelfs om nieuwe apps te maken.

 

De voordelen van een ERP

Een goed geïmplementeerde ERP-software kan van grote betekenis zijn voor een organisatie. Er zijn veel voordelen. Ten eerste wordt het eenvoudiger om rapporten te maken. Dit komt doordat de analyse van de gekoppelde bedrijfsprocessen op het centrale punt is opgeslagen. Het centraliseren van data heeft ook het voordeel dat er maar één plek beschermd hoeft te worden. Het automatiseren van werk door middel van software kan ook meer tijd besparen. ERP kan er ook voor zorgen dat iedereen in het bedrijf op dezelfde manier werkt. Dit kan dubbelzinnigheid en misverstanden voorkomen, waardoor tijdverspilling wordt verminderd en de kwaliteit zal overal hetzelfde zijn. Met realtime data kan elke medewerker op elk moment van de dag inzicht krijgen in de laatste data. Al deze gegevens worden opgeslagen in een centrale database.

https://odiots.com/