GFG Marketing
Image default
Woningen

Hoe u de juiste vloer kiest?

Vloeren is zo’n belangrijk onderdeel van elk huis. Laten we de feiten onder ogen zien; ook al is het 2022, niemand vliegt door hun huizen met jetpacks! (Nog niet in ieder geval) We hebben onze vloeren nodig, en vloeren zijn geen onderdeel van het huis dat een huiseigenaar te vaak wil vervangen. Ik weet zeker dat we het er allemaal over eens zijn dat onze vloeren iets zijn dat we de tand des tijds willen doorstaan en ons jarenlang en jarenlang gebruik willen bieden. 

Uw ondervloer

Het type ondervloer dat u heeft, bepaalt uiteindelijk de opties die u heeft voor vloermateriaal, dus uitzoeken wat voor soort ondervloer je hebt in elk deel van je huis is stap #1.

Cement ondervloeren

Cement is van nature een poreus materiaal. Het houdt vocht vast op dezelfde manier als een spons, dus als u op zoek bent naar een materiaal dat op cement moet worden geïnstalleerd, is het belangrijk dat u de juiste kiest; dat wil zeggen een materiaal dat lang meegaat onder de omstandigheden waarin de cementondervloer aanwezig is. Een materiaal waar vocht geen schade aan toebrengt; hier zijn enkele goede keuzes:

Tegel

Traditioneel porselein of keramische tegels; natuursteen, terrazzo of marmer… welke ‘look’ je ook probeert te bereiken, er is zeker een tegel die zal werken. Tegel is waarschijnlijk de veiligste keuze voor vloermateriaal, wanneer het op een cementplaat wordt geïnstalleerd. Tegels vinden vocht helemaal niet erg, dus plaatsen zoals kelders, keukens, badkamers en entrees zijn geweldige delen van het huis om tegelvloeren te laten installeren. Als de tegel correct is geïnstalleerd, gaat hij in principe mee totdat je er moe van wordt om ernaar te kijken! Veel huiseigenaren hebben afgezien van het installeren van tegels in plaatsen zoals kelders en hun keukens, voornamelijk vanwege de klacht dat het koud is aan hun voeten, en we begrijpen het volkomen. Niemand geniet echt van een ijskoude tegelvloer (nou ja, tenzij je ergens tropisch woont). Dat is een van de redenen waarom we zo’n toename hebben gezien van huiseigenaren die stralingswarmte onder hun vloer installeren. Kijken naar een “duurzaamheid” -factor; tegelvloeren is de meest duurzame materiaalkeuze die er is. Dus als je de koude voeten kunt overwinnen, weten we zeker dat je een tegelstijl kunt vinden waar je van houdt.

Luxe vinylplanken 

In de afgelopen jaren hebben we hebben een enorme stijging gezien in de productie van luxe vinylplankmateriaal. De vloerenindustrie komt elk jaar met nieuwe en verbeterde materialen, en zowel vloerprofessionals als huiseigenaren zijn er dol op! Er zijn producten zoals COREtec en Mannington Adura Max, die zoveel geweldige eigenschappen hebben; het is moeilijk om te bedenken wat ze hierna zullen uitbrengen! COREtec Plus en Mannington’s Adura Max zijn zwevende vloersystemen die in principe in elke ruimte van uw huis kunnen worden geïnstalleerd en op elk type ondervloer kunnen werken (zolang deze natuurlijk vlak is). COREtec Plus heeft een vinyl-slijtlaag bovenop en de meeste stijlen hebben een onderlaag van kurk, waardoor het vrij zacht aan je voeten is. Vinyl is van nature water- en schimmelbestendig, dus het werkt heel goed in gebieden die gevoelig zijn voor vocht, zoals keukens, badkamers, entrees en kelders. Klik hier om meer te lezen over COREtec-vloeren.

Verlijmde luxe vinylplanken zijn ook een geweldige optie voor vinylvloerbedekking die de afgelopen jaren ook enorm is verbeterd. Fabrikanten zoals Armstrong, Karndean en Mannington produceren tegenwoordig enkele van de beste luxe vinylplanken. Er zijn tal van verschillende kleurkeuzes en stijlen; er is letterlijk voor elk wat wils.

Luxe vinyltegels

Luxe vinyltegels is een andere geweldige waterbestendige vloeroptie. Het heeft veel van dezelfde voordelen als luxe vinylplanken, maar de meeste producten zijn geen zwevend vloersysteem en moeten worden vastgelijmd. Installatie met lijm is geen slechte zaak, het betekent alleen dat u mogelijk wat extra voorbereidend werk aan uw ondervloer moet doen voordat u de installatie installeert. COREtec maakt echter wel een lijn luxe vinyltegels die ook zijn voorzien van een kurken onderlaag en die als zwevend systeem worden geïnstalleerd. Naast vinyl heb je de keus uit laminaat, bekijk het hier om meer informatie te lezen over dit type vloer.

 

https://vloerenbaas.nl