GFG Marketing
Image default
Zakelijk

Draag je steentje bij aan het milieu met papieren tasjes

Iets waar elk bedrijf wel gebruik van kan maken, zijn papieren tasjes. Je kunt ze vrijwel overal gebruiken en zijn daarom erg populair. Een restaurant of fastfoodketen kan ze bijvoorbeeld inzetten om hun eten en drinken in mee te geven of op te sturen. Anderzijds kan een kledingwinkel ze gebruiken om hun kleding in mee te geven aan de klant. Zo zijn er nog talloze manieren om gebruik te maken van deze tasjes.

 

Afbreekbaar en recyclebaar

Naast dat ze zo handig zijn in gebruik, is papier natuurlijk een veel meer milieubewuste keuze dan tasjes van plastic. Niet alleen moet je voor plastic tasjes betalen, maar is het materiaal erg slecht voor het milieu. Het is zonde om zoveel plastic afval te creëren, terwijl men ook zou kunnen kiezen voor een papieren variant. Papier is veel makkelijker afbreekbaar en is recyclebaar.

 

Personaliseerbaar voor goede marketing

Binnen de papieren tasjes zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je de variant kiezen die het beste past bij de producten die je er in wil doen. Om de tasjes herkenbaar en persoonlijk te maken, kun je zelf het ontwerp van de tasjes aanpassen. Je kunt de tasjes blanco inkopen in grote getallen (dit is voordeliger). Vervolgens kun je bijvoorbeeld stickers laten maken en deze op de tasjes plakken. Zo herkent de klant direct van welk bedrijf zij iets ontvangen.

Dit is natuurlijk een sterk staaltje marketing, vooral wanneer je de social media kanalen van je bedrijf er op plaatst. Dan kunnen klanten jouw bedrijf snel opzoeken, een recensie achterlaten of je gaan volgen.