GFG Marketing
Image default
Winkelen

Alle voordelen en nadelen van LED panelen op een rijtje:

LED panelen zijn een vorm van verlichting die je vaak zult tegenkomen. Denk maar aan klaslokalen, kantoorruimtes en soms ook tandartsen en dokterspraktijken. Daarom is het geen gek idee dat je interesse hebt in het aanschaffen van LED panelen. Toch is het altijd handig om even alle voor- en nadelen op een rijtje te hebben voordat je langsgaat bij bijvoorbeeld Ledpaneelgroothandel om jouw LED panelen te kopen.

Voordelen van LED panelen

LED panelen hebben meerdere voordelen die ervoor zorgen dat het zo een populaire keuze is. Zo zijn LED panelen een goedkope en duurzame keuze, aangezien ze een stuk langer meegaan dan andere soort verlichtingen. Hierdoor hoef je ze minder snel te vervangen of te repareren. En wanneer een LED paneel toch wel stuk gaat is de reparatie erg gemakkelijk.  Ook de installatie van LED panelen is een stuk gemakkelijker dan andere vormen van verlichting. Zo kun je een LED paneel gemakkelijk in een systeemplafond plaatsen door de plafondplaat te vervangen door een LED paneel. Maar ook zie je ze vaak aan de muur of het plafond hangen.  LED panelen geven goed licht en zijn hierdoor een gemakkelijke manier van een kamer verlichten, zonder dat dit teveel tijd en geld kost om te doen. 

Nadelen van LED panelen

Helaas hebben LED panelen ook een paar nadelen, net zoals bijna alle lampen. Zo kunnen LED panelen (en LED lampen zelf) niet goed tegen warmte. Als de warmte niet goed losgelaten kan worden zal het LED paneel oververhit raken. Hierdoor gaat de levensduur van het LED paneel achteruit en wordt zo ook de kwaliteit van het licht beïnvloed.  Een ander nadeel van LED panelen is dat het aanschaffen van LED panelen wel duur kan zijn. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het hangt namelijk af van het ontwerp en wat je bij het LED paneel krijgt. Sommige mensen vinden het niet erg om wat extra geld neer te leggen als het betekend dat je er een lange levensduur en gemakkelijke installatie voor terug krijgt, maar dat verschilt natuurlijk per mens. 

Een keuze maken

Met deze voor- en nadelen kun je hopelijk een keuze maken tussen het wel en niet aanschaffen van LED panelen. Hoewel er een paar nadelen zijn, vinden wij toch dat de vele voordelen het toch wel waard maken om te kiezen voor het aanschaffen van LED panelen. Het is een duurzame lamp die met wat kennis en goed onderhoud lang goede kwaliteit kan leveren.