GFG Marketing
Image default
Zakelijk

Wat zijn de bekendste drones?

Drones zijn de afgelopen jaren onwijs populair geworden. De ontwikkeling gaat zo snel dat er inmiddels al heel wat verschillende soorten verkrijgbaar zijn met ieder zijn eigen doeleinden. Er zijn veel particulieren die met drones vliegen maar wat bedrijven vaak doen is een dronevideo laten maken door een filmproductie bedrijf. De bekendere drones zijn de volgende.

Predator drone

De Predator is een van de bekendste drones welke veel wordt gebruikt tijdens oorlogsmissies. Deze drone, die lijkt op een vliegtuig, helpt militairen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Voordeel van dit apparaat is dat hij erg lang in de lucht kan blijven en nauwelijks geluid maakt. De Predator wordt tevens ingezet als wapen omdat hij uitgerust kan worden met raketten.

Mavic drones

Deze drones wordt dikwijls gebruikt door verschillende hulpdiensten zoals de politie en brandweer. Dit komt mede door de hoeveelheid camera’s die deze drones bevatten waarvan onder meer een warmte camera. Een warmte camera is in staat lichamen te detecteren wat uitermate geschikt is voor voortvluchtigen of slachtoffers van ongevallen. Daarnaast kunnen er op deze drones ook extra tools geïnstalleerd worden zoals een schijnwerper, flitser of speaker. Tevens worden Mavic drones ook veel gebruikt door particulieren.

Parrot drones

Nee geen vliegende papagaaien, maar ze kunnen wel dezelfde hoogte bereiken! Er zijn verschillende soorten Parrot’s die vrijwel allemaal met de mobiele telefoon te besturen zijn. Hierdoor kun je direct van de live beelden genieten. Deze drones zijn vrij populair onder particulieren. Ze bevatten onder meer unieke designs en functies. Zo kun je bijvoorbeeld met de Parrot Mambo Minidrone balletjes schieten.

Overige bekende drones zijn de DJI Phantoms en drones van de merken Air Hogs, Jamara, Carrera en Syma.