GFG Marketing
Image default
Marketing strategie

Nieuwe technologieën voor bewakingscamera’s

Er zijn momenteel onwijs veel camera’s in gebruik. Sommigen vinden het te veel en denken gelijk aan het boek 1984 van James Orwell, terwijl anderen zich juist veiliger voelen omdat ze weten dat ze in de gaten gehouden worden en er altijd bewijs is als er iets mis lijkt te gaan. Ook zijn er veel mensen die het nut van camera’s ter beveiliging van objecten en omgevingen in twijfel trekken, mede doordat de kwaliteit in veel gevallen te wensen overlaat. Zelfs de politie heeft in het verleden toegegeven vaak niets met de beelden te kunnen omdat de beeldkwaliteit simpelweg te slecht is, toch verandert dit in rap tempo en staat de technologie die gebruikt wordt voor camerabewaking niet stil.

In 2012 werd bijvoorbeeld een nieuw systeem ontwikkeld door een groep ondernemers. Zij ontwikkelde een camera die zelf leert en hierdoor verdacht gedrag leert te herkennen. De camera’s zouden gekoppeld worden aan een computersysteem dat patronen analyseert en een melding geeft als er iets verdachts gebeurd. Dit kan een bepaald looppatroon zijn wat op stress duidt, maar analyseert ook of er wapens in beeld zijn en kan bovendien één persoon blijven volgen door gebruik te maken van een netwerk van aangesloten camera’s waardoor deze gemakkelijk gevolgd kan worden.  Dit levert veel mogelijkheden op. Niet alleen is het een enorme tijdsbesparing voor de politie als mensen automatisch gevolgd en getraceerd kunnen worden, maar het zorgt er ook voor dat er niet steeds iemand aanwezig hoeft te zijn die de camerabeelden bekijkt, aangezien ze zelf een melding maken bij verdacht gedrag.

Ook is er een camera gemaakt die gebruikmaakt van lasers en zo om hoeken kan kijken. Het signaal wordt om de hoek gekaatst en komt terug, waardoor er een beeld gevormd kan worden van wat er om de hoek gebeurd. Ook is het kwaliteit van de bewakingscamera toegenomen en beschikken veel camera’s nu over zeer hoge resoluties.

http://onlinecamerashop.nl/