GFG Marketing
Image default
Woningen

Een makelaarskantoor is een gespecialiseerde commerciële

 

 

Een makelaarskantoor is een gespecialiseerde commerciële organisatie die doorgaans bemiddelt tussen de verkoper en de uiteindelijke koper op de vastgoedmarkt. Om de winst te maximaliseren, nemen sommige bureaus hun toevlucht tot investeringen in de primaire markt. Inkomen wordt meestal begrepen als een percentage van de begeleide transactie. Bureaus bieden een ander scala aan diensten: van specifiek specifieke tot volledige klantenondersteuning

Inhoud
1 Ontwikkelingsgeschiedenis
2 Ontwikkelingsgeschiedenis in post-Sovjetlanden
3 soorten geleverde diensten
4 Wettelijke regulering van de activiteiten van makelaars in verschillende landen
5 Activiteiten in makelaars
6 Zie ook
De geschiedenis van ontwikkeling
Het eerste makelaarskantoor, Cruikshank Company, verscheen in de VS, in New York. Het werd in 1794 opgericht door William Cruikshahk. Er waren toen geen belemmeringen om makelaar te worden.

1800 – De Amerikaanse regering begint nieuw verworven land te verkopen. Toen begon het bedrijf van makelaars in onroerend goed zich actief te ontwikkelen.
1855 – Baird & Warner vindt wat tot op de dag van vandaag het oudste makelaarskantoor in de Verenigde Staten is
1887 – na een bijeenkomst van agenten in San Diego, verscheen het concept van MLS (Multi-listing system ruen), dat een mogelijkheid biedt voor een snelle uitwisseling van informatie alleen tussen exploitanten van de onroerendgoedmarkt, die de interactie tussen deze onderwerpen weerspiegelt en niet hun werkregels bepaalt.
1907 – De National Association of Realtors (NAR) wordt gevormd tijdens een bijeenkomst van zeven onroerendgoedbesturen uit het Midwesten in Duluth, Minnesota.
1916 – De National Association of Real Estate Brokers lanceert de term Realtor Realtor.
1917 – Californië keurde de eerste Realtor Licensing Act goed.
1922 – Wetten over licentieverlening van makelaars worden in 14 staten aangenomen.
1934 – De National Housing Act creëert de FHA (Federal Housing Association) – Federal Housing Association. Hypotheken voor een periode van 30 jaar werden voor het eerst geïntroduceerd bij de bevolking.
1938 – De Federal National Mortgage Association – nu bekend als Fannie Mae Fannie Mae – opgericht door de Amerikaanse federale regering.
1970 – Het Congres keurde de oprichting van Freddie Mac goed. Freddie Mac en de secundaire hypotheekmarkt.
1974 – RESPA Real Estate Settlement Procedure Act ondertekend en in werking getreden. Nu worden alle transacties afgesloten volgens één enkele standaard, met een volledige beschrijving van alle betalingen en kosten met betrekking tot aan- en verkoop en financiering van onroerend goed.
1991 – werd vastgesteld dat 67% van de klachten bij de rechtbanken over onroerend goed verband hield met een gebrek aan bewustzijn bij kopers
1995 – Het eerste Craigslist-prikbord op internet wordt gelanceerd
Begin jaren 2000 – Lancering van het Internet Data Exchange System IDX – een systeem waarmee alle deelnemende makelaars alle lijsten van hun MLA op hun websites kunnen publiceren
2001 – Na de gebeurtenissen van 11 september organiseert de NAR in 48 uur een speciaal fonds, de Housing Relief Found, dat meer dan 8 miljoen dollar ophaalt om de kosten van huisvesting voor de families van de slachtoffers van de tragedie te betalen.
2006 – Zillow.com lanceert zijn Zestimate – automatische taxaties van elk Amerikaans onroerend goed
2007 tot 2010 – De vastgoedzeepbel barstte en er brak een langdurige crisis uit.
Ontwikkelingsgeschiedenis in post-Sovjetlanden
De eerste makelaars in onroerend goed begonnen in de tweede helft van de 19e eeuw te verschijnen (meestal appartementsbureaus genoemd). In het tijdperk van de aanvankelijke snelle ontwikkeling van het kapitalisme en de opkomst van ondernemerschap in Rusland, werden investeringen in onroerend goed als de meest winstgevende beschouwd. Commissiekantoren, die een intermediaire functie vervulden bij handelsactiviteiten, begonnen hun diensten aan te bieden in de vastgoedsector. Dit is hoe de eerste makelaars verschenen. Diensten voor het zoeken naar koopopties voor onroerend goed, evenals voor de selectie van kopers en huurders, zijn een van de eerste activiteiten in de Verenigde Staten, waarvan het politieke systeem voorzag in het bestaan ​​van het bedrijfsleven en de onroerendgoedmarkt. In Europese landen, net als in het pre-revolutionaire Rusland, begon de actieve ontwikkeling van de industrie met het begin van de industriële revolutie, toen veel arbeiders uit de periferie fabrieken en fabrieken moesten bouwen die geconcentreerd waren in grote steden. Ze hadden allemaal huisvesting nodig, de zoektocht waarvoor ze werden aangeboden, waren toen nog individuele makelaars, die het prototype werden van moderne makelaars. Terwijl de marktverhoudingen in de landen van Europa en Amerika zich bleven ontwikkelen, was de regering in de Sovjet-Unie geen voorstander van het ondernemerschap van de burgers. Als gevolg hiervan waren er in de USSR alleen ondergrondse makelaars die zich niet legaal in agentschappen konden verenigen en activiteiten konden uitvoeren. Een extra moeilijkheid bij de ontwikkeling van dit soort ondernemersactiviteit was de specifieke status van appartementen in de steden van de USSR, die niet in privébezit konden zijn. 

Huis te koop

https://be.propenda.com/