GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Zeemeeuw controle? Het is makkelijk als je het goed doet

Meeuwen zijn hinderlijk voor klanten en vormen een potentieel risico voor bedrijven. Uitwerpselen van meeuwen bevatten urinezuur, dat schade aan eigendommen veroorzaakt en mogelijk ziektes kan verspreiden.

Bovendien zijn zeemeeuwen agressief en beschermen ze hun nesten die vaak op bedrijfsdaken landen en een extra bedreiging vormen voor de mens. Gelukkig zijn er opties als het gaat om zeemeeuwbestrijding.

In dit artikel wordt onderzocht hoe zeemeeuwbestrijding bedrijven kan helpen schade te voorkomen die deze vogels kunnen veroorzaken.

Bedrijfseigenaren moeten de volgende methoden overwegen om interferentie door zeemeeuwen te voorkomen en tegelijkertijd de meeuwenpopulatie in de buurt te beheersen hun terrein:

1) Preventie door nesten in de buurt van uw eigendom te ontmoedigen – deze methode is voornamelijk gebaseerd op ervoor te zorgen dat er geen losse stenen of metselwerk zijn, zodat nesten zich er niet aan kunnen hechten. Meeuwen maken vaak nesten op daken of in afvalgebieden. Ervoor zorgen dat alle gebieden rond uw eigendom schoon zijn en in goede staat blijven, is altijd een belangrijke stap om zeemeeuwen weg te houden. Verwijder ook eventueel nestmateriaal zoals twijgen, stro en gras.

Meeuwen paren en leggen eieren in de lente. Het zijn sociale vogels, dus als je één meeuwennest hebt, zullen andere meeuwen vaak nesten in de buurt bouwen en hele meeuwenkolonies vormen. Het voorkomen van de vorming van deze kolonies is dus essentieel voor bedrijven in de nabijheid van zeemeeuwhabitats.

2) Fysieke afschrikmiddelen – deze kunnen de vorm hebben van netten, draden of spikes die de vogels ervan weerhouden om op specifieke gebieden te landen. Opgezette uilen, coyotes of haviken kunnen ook helpen om meeuwen op afstand te houden, evenals draaiende propellers, reflecterende afschrikmiddelen of windwijzers.

Er zijn producten zoals visuele afschrikmiddelen verkrijgbaar bij uw plaatselijke bouwmarkt of winkel die u kunt instellen jezelf op om kleine problemen met zeemeeuwen af te schrikken, maar als je merkt dat een grotere groep zeemeeuwen dag na dag terugkeert naar je eigendom, is de kans groter dat er een gespecialiseerde oplossing moet worden gebruikt. Vogelbestrijdingsbedrijven kunnen met u overleggen over uw specifieke behoeften op het gebied van zeemeeuwbestrijding en aanbevelingen doen op basis van jarenlange ervaring in het veld.

Enkele van de meest voorkomende aanbevelingen, zijn de installatie van zeemeeuwafschrikmiddelen, vogelnetten, vogelpinnen en afschrikmiddel voor het landen van spandraad.

Verwijder zaken die zeemeeuwen aantrekken

Verwijder bovendien de dingen die de zeemeeuwen aantrekken. Water- en voedselbronnen waarop vogels kunnen vertrouwen, zijn de grootste redenen waarom vogelplagen beginnen. Houd afval afgedekt en raap achtergelaten voedsel op de grond op. Geef de meeuwen in de eerste plaats geen reden om zich aangetrokken te voelen tot uw eigendom.

Houd er rekening mee dat meeuwen wettelijk beschermd zijn en dat het schaden van ze kan leiden tot strafrechtelijke vervolging. Het doel van zeemeeuwbestrijding en vogelbeheersing in het algemeen is om te voorkomen dat ze in de buurt van uw eigendom nestelen en te voorkomen dat ze landen en rond uw bedrijf vliegen, en de vogels niet schaden.

Bedrijfseigenaren moeten overweeg deze methoden van zeemeeuwbestrijding en houd er ook rekening mee dat hun situatie uniek kan zijn. Samenwerken met een zeemeeuwbestrijdingsbedrijf om de best mogelijke oplossing voor uw specifieke situatie te vinden, is essentieel. Meer oplossingen bekijken? Bekijk het aanbod van zonnepanelenvogelvrij.

 

https://www.zonnepanelenvogelvrij.nl/