GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Wat is een product configurator?

Tegenwoordig heeft bijna elke ondernemer een website waar hij zijn producten op verkoopt. Zonder een webshop loop je in deze tijd namelijk veel potentiële klanten mis. Het is dan ook belangrijk dat je een goede website hebt die erg gebruiksvriendelijk is. Consumenten hebben dan ook weinig Geduld en zullen snel van jouw website afgaan als ze niet snel kunnen vinden wat ze hebben. Het is dan ook erg belangrijk dat jij jouw website gebruiksvriendelijk maakt. Een van de dingen die je kan helpen is een product configurator.

Wat is het?

Een product configurator is een applicatie waarin verschillende, vaak complexe, samengestelde producten worden verwerkt om snel een offerte op maat te generen. Een voorbeeld dat de meeste mensen wel kennen is het verkoop van auto’s. Veel autodealers hebben een applicatie op hun website waarmee je zelf de auto kan samenstellen met de attributen die jij op de auto wilt hebben. Zo kan je online direct al zien hoe het eindproduct eruit komt te zien, maar weet je ook meteen al hoeveel deze samenstelling je zal kosten.

Het doel

Het doel van zo’n product configurator is erg eenvoudig. Het wordt namelijk gebruikt om de doorlooptijd van het manken van een offerte op maat enorm te verminderen. Door deze applicatie kunnen meerdere mensen tegelijk de prijs van een product berekenen. Er is dus geen specialist meer nodig die voor elk individu een prijs moet berekenen. Je hebt dus direct een goed eindbeeld van wat je krijgt en voor welke prijs je dit kan kopen.

Een product configurator voor jouw bedrijf

Een product configurator kan jouw bedrijf een stap verder brengen en zorgen voor nieuwe klanten. Het maken van een product configurator kan echter een lastige klus zijn, die je moet uitbesteden aan een team van professionele webdevelopers. Bij interesse in een goedlopende product configurator raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen op https://www.orange-juice.nl/. Zij hebben al veel product configurators voor verschillende klanten gemaakt. Door al deze kennis en ervaring kunnen ze snel een applicatie maken die bij jouw bedrijf past en dat allemaal voor een schappelijke prijs!