GFG Marketing
Image default
Bedrijven

Vrachtwagenchauffeur worden?

Als u op zoek bent om een carrière te maken als vrachtwagenchauffeur, dan is het uiteraard wel vereist dat u in bezit bent van een vrachtauto rijbewijs. Dit is natuurlijk anders dan een normaal autorijbewijs, omdat u natuurlijk met een groot voertuig om moet kunnen gaan. Het is ook namelijk zo dat een vrachtauto rijbewijs (rijbewijs C) nodig is als u met voertuigen wilt rijden die meer dan 3500 kg massa meedragen. Het voordeel van de carrière van een vrachtwagenchauffeur is wel dat u heel erg veel vrijheid heeft en dat u natuurlijk veel plekken door heel Europa kunt bezichtigen.

Waar kunt u een vrachtwagen rijbewijs behalen?

Niet iedere rijschool in Nederland biedt een vrachtwagen cursus aan in hun pakket, wel zijn er speciale rijscholen die gespecialiseerd zijn in het halen van bijvoorbeeld een heftruck of reachtruck of zelfs een vrachtauto rijbewijs. u zult dan ook tijdens uw lessen samenwerken met mensen uit de praktijk, die overigens uiteraard veel ervaring hebben met betrekking tot het besturen van vrachtauto’s. Zij zijn dan ook bekwaam genoeg om u te kunnen opleiden om ook zelf een carrière als vrachtwagenchauffeur te kunnen realiseren.

Hoe zien de praktijklessen eruit?

De basiskwalificaties bestaan uit de modules: Verkeer en techniek (RV1), Administratie (V2C), Casuïstiek (V3C), Praktische toets (beladen voertuig) en Toets besloten terrein (manoeuvreren met een vrachtauto). Verder bestaan de lessen uit gemiddeld 20 praktijklessen en tevens ook nog een aantal theorielessen, als laatste zal dan ook het examen plaatsvinden voor u. Over het algemeen is een vrachtauto cursus niet erg goedkoop, gemiddeld kunt u verwachten dat het rond de € 1.500 en € 2.000 zal kosten. Een vrachtauto rijbewijs is overigens 5 jaar geldig en dient na die 5 jaar, opnieuw behaald te worden doormiddel van 35 uur nascholing. Dit wordt uiteraard gedaan om te kijken of de deelnemer nog steeds in staat is om veilig en vlot te rijden.

https://eurotransportcollege.com/vrachtauto-rijbewijs/