GFG Marketing
Image default
Aanbiedingen

Vijf voordelen van elektrische dekens die u misschien niet wist

Vijf voordelen van elektrische dekens die u misschien niet wist

Nu de stijgende verwarmingskosten elke winter het nieuws halen, wenden steeds meer mensen zich tot elektrische dekens om te besparen op hun energierekening. Maar waarom? Er zijn een aantal voordelen van elektrische dekens die veel mensen misschien niet weten, dus lees verder om te leren hoe je deze winter voor minder geld warm kunt blijven!

1. Elektrische dekens zijn goedkoper dan centrale verwarming

Elektrische deken als alternatief voor centrale verwarming kunnen een stijlvolle toevoeging aan uw huis zijn – en erg knus! Nieuwe elektrische dekens zijn ongelooflijk efficiënt ontworpen en houden u warm voor een fractie van de kosten van uw centrale verwarming. Elektrische dekens hoeven alleen genoeg energie te gebruiken om u warm te houden en niet uw hele kamer, dus als u een onderdeken aanschaft die op uw matras past of een verwarmd kleed dat groot genoeg is voor twee of meer personen, kunt u uzelf en uw gezin verwarmen zonder een fortuin uit te geven. Koop een pluche, dikke elektrische deken om meer te besparen – het is de moeite waard om iets meer uit te geven aan een goed gemaakte, behaaglijke elektrische deken, omdat materiaal van betere kwaliteit de warmte beter vasthoudt. Dit betekent dat uw elektrische deken sneller opwarmt en u het behaaglijker houdt zonder veel elektriciteit te gebruiken. Op lange termijn betaalt een elektrische deken zichzelf terug door de energiebesparing die u maakt!

2. Elektrische dekens helpen bij artritis, ischias en pijnen

Elektrische dekens kunnen helpen bij frozen shoulderWanneer u warmte toepast op een verwonding of op de bron van artritis- of ischiaspijn, blokkeren de warmtereceptoren in uw lichaam de pijnsignalen die naar uw hersenen worden gestuurd, waardoor de pijn die u voelt snel verdwijnt. Bovendien verhoogt het de bloedsomloop in uw lichaam, waardoor u soepeler blijft. Met elektrische dekens wordt uw hele lichaam perfect behaaglijk gehouden, wat u een ontspannen en tevreden gevoel geeft en (als u uw deken ’s nachts gebruikt) voorkomt dat u zich ’s morgens stijf voelt. Als u lijdt aan een chronische, pijnlijke aandoening zoals artritis of ischias, kan een elektrische deken helpen voorkomen dat u ’s nachts meer pijn krijgt en u helpen weer rustig te slapen.

3. Elektrische dekens helpen u beter te slapen

U weet misschien dat er verschillende slaapfasen zijn (vijf om precies te zijn) en dat ons lichaam deze fasen van nature doorloopt gedurende de nacht. Als u wordt gestoord door een plotselinge temperatuursverandering, kunt u uit een diepe slaap worden gehaald zonder wakker te worden, wat betekent dat u zich niet uitgerust voelt als u ’s ochtends wakker wordt. Elektrische dekens houden uw lichaam op een behaaglijke, constante temperatuur, waardoor het op natuurlijke wijze de verschillende fasen van de slaap kan doorlopen. Als je ’s nachts een elektrische deken gaat gebruiken, zul je merken dat je meer energie hebt en ’s ochtends productiever bent!

4. Elektrische dekens vertellen je lichaam om te gaan slapen

Elektrische dekens helpen uw circadiane ritme te regulerenUw circadiane ritme is de interne klok van uw lichaam; zo weet uw lichaam wanneer het in slaap moet vallen en wanneer het wakker moet worden. Het kan door verschillende dingen worden beïnvloed, zoals licht of donker, voeding en activiteit, en de temperatuur. Als uw temperatuur sterk verandert terwijl u in bed ligt, wordt uw circadiane ritme verstoord, zodat u moeilijk in slaap kunt vallen en misschien vroeger wakker wordt dan u zou moeten. Een elektrische deken houdt je de hele nacht op een comfortabele en constante temperatuur, wat betekent dat je in een gezond slaapschema blijft, zelfs als de temperatuur daalt.

5. Het is wetenschappelijk bewezen dat elektrische dekens uw stemming verbeteren

Uw lichaam moet veel energie gebruiken om zichzelf warm te houden. Wanneer een verwarmde deken u warm houdt, hoeft uw lichaam niet zoveel energie te gebruiken om op de juiste temperatuur te blijven, zodat het tevreden signalen naar uw hersenen stuurt, waardoor u zich gelukkiger en meer ontspannen voelt. Dit is de reden waarom warme baden, dampende mokken chocolademelk en knusse elektrische dekens of een dekbed wol je zoveel beter laten voelen op een koude nacht! Als je een verwarmde deken koopt die zacht en pluche is, zal dat het goede gevoel alleen maar versterken! Onze hersenen zijn geprogrammeerd om het fijn te vinden als we zachte dingen voelen en knuffelen (wetenschappers denken dat we zo zijn geëvolueerd om ons aan te moedigen onze baby’s op te pakken en te beschermen).

Naast een elektrische deken is het hebben van een goede dekbed wol ook geschikt om de koude dagen te doorstaan.

dekbed