GFG Marketing
Image default
Aanbiedingen

Poolen op je eerste date; worth the shot!

Poolen op je eerste date; worth the shot! 

De eerste date met die ene jongen of meisje staat al een week op de planning; een moment vol verwachtingen en zenuwen. Het is een bijzondere gelegenheid waarbij je elkaar beter wilt leren kennen en natuurlijk een onvergetelijke indruk wil achterlaten. Maar wat is nou een leuke activiteit om de spanning te doorbreken? Geen stress; wij hebben het antwoord. Poolen! Tijdens een potje poolen heb je alle tijd om een leuk gesprekje met elkaar te voeren, maar ben je ook bezig. Vermakelijk en interactief dus; perfect voor tijdens een eerste date!

Tijdens het poolen wil je natuurlijk niet met je mond vol tanden staan… daarom is het wel handig om een aantal basistermen te leren voordat je je opmars maakt voor misschien wel de leukste date van je leven. We duiken in de wereld van poolen en leggen je graag een aantal basistermen voor; lees snel met ons mee! 

 

De keu; het handigste hulpmiddel

De keu is het belangrijkste instrument bij het poolen. Het is een lange stok, die eindigt met een harde tip. Met de keu stoot je de witte bal, om op die manier de andere ballen in beweging te brengen. Het is essentieel om een goede grip op de keu te hebben en je comfortabel te voelen tijdens het spelen. Door de keu op de juiste manier vast te houden en te bewegen, kan je nauwkeurige en gecontroleerde stoten ontwikkelen. Maar…. Wees niet getreurd als dat de eerste keer niet direct goed gaat; oefening baart kunst! 

 

Racket triangle; orde in de chaos

Wanneer het potje poolen start, worden de ballen in een driehoekige rack geplaatst. Het rack zorgt ervoor dat de ballen stevig bij elkaar blijven liggen. Daarnaast worden de ballen door de rack in een specifieke vorm én volgorde geplaatst. Het doel is namelijk om de ballen gelijkmatig te verdelen (dus een halve bal en daarna een hele bal). Zodra het rack op de goede positie wordt geplaatst, wordt deze verwijderd en kan het spel beginnen! De witte bal wordt dan gebruikt om de ballen te breken en het spel in gang te zetten.

Wil je graag zelf een pooltafel of poolkeu kopen, om dates bij je thuis uit te nodigen? Op het internet vind je veel verschillende gespecialiseerde websites!  

 

https://www.biljartwinkel.nl/