GFG Marketing
Image default
Cadeau

Je moet eindelijk leren hoe je een Rubik’s Cube moet oplossenToen ik een groot aantal jaren geleden een Rubik’s Cube voor Kerstmis kreeg, deed ik wat elk kind zou doen: ik klauterde hem en legde hem opzij. Maar hoewel ik niet weet waar het nu is, achtervolgde de onafgemaakte zaak me jarenlang. Wat met robots en computers en kinderen die de lastige dingen oplosten, ik moest terug voor een nieuwe pas en leren. Ik heb het eindelijk gedaan, en jij ook.

 

Als je wilt beginnen met kubussen, heb je een kubus nodig, maar val niet voor de hype: de merkblokjes van Rubik behoren tot de ergste in de biz. De helft van het plezier van het proberen een nieuwe gewoonte te maken, is het kiezen van je favoriete wapen. Snelheidsblokjes zijn over het algemeen de beste keuze, ontworpen om veel sneller en soepeler te draaien dan de Rubiks-kubussen van weleer. Er zijn eindeloze variaties in een aantal prijsklassen, en opties om nog verder te gaan en wat glijmiddel op te halen als je echt wild wilt worden.

Geconfronteerd met de grote verscheidenheid aan keuzes, heb ik een ietwat midrange speedcube gekozen (en aanbevolen): de Moyu Guoguan Yuexiao 3×3. Met zestien dollar is het niet de goedkoopste kubus die je kunt vinden, en als je echt budget wilt hebben, zal een Yuxin Little Magic van $ 9 waarschijnlijk de klus goed klaren. De Yuexiao daarentegen is een beetje een upgrade, zoals beschreven door deskundige cubers op Reddit:

Het is erg tactiel en snel, maar het is ook een van de meest stabiele kubussen op de markt. Het gevoel is buitengewoon uniek … [Het] voelt ietwat zijdeachtig aan bij het draaien, en het voelt meteen geweldig aan.
Het komt in beide traditioneel op stickers gebaseerde vorm. Of, zoals ik koos, een stickerloze versie met kleuren die rechtstreeks in het plastic zijn gebakken.

Het verkrijgen van de kubus is natuurlijk maar de helft van de strijd. Gelukkig heeft internet, zoals zoveel dingen, het leren van deze zinloze vaardigheid veel gemakkelijker gemaakt. Als je, net als ik, moeite had met het begrijpen van de papieren handleidingen van weleer, zul je opgelucht zijn om interactieve tools te vinden zoals deze beginnershandleiding van Ruwix. Het bevat niet alleen de basisstappen, maar ook interactieve kubussen die je op het scherm kunt draaien, een absolute redder in nood als je, net als ik, een geweldige tijd hebt om je voor te stellen hoe je objecten in 3D-ruimte in je hoofd manipuleert. Als alternatief kunnen een paar andere sites dezelfde basisstrategie vanuit een iets andere invalshoek gebruiken, die voor u wellicht beter klikken.

Het echte geheim is dat het eigenlijk buitengewoon eenvoudig is, althans op het laagste niveau van verfijning. Met de meest basale (en lang niet de meest efficiënte) strategie kun je een kubus oplossen door slechts een handvol “algoritmen” toe te passen die, na een paar uur oefenen, in het spiergeheugen glijden. Dus als je de klus nog nooit eerder hebt afgemaakt, probeer het dan misschien nog een keer. Wat ga je anders doen op een langzame zomermiddag op kantoor, werk?

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be