GFG Marketing
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor Websteksten laten schrijven door een SEO expert

Als SEO specialist wil je dat je webteksten gevonden worden door potentiële klanten. Daarom is het belangrijk dat jouw teksten goed geschreven zijn en geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Hier zijn drie tips voor het schrijven van webteksten die zowel SEO-vriendelijk als leesbaar zijn.

 

1. Schrijf voor je doelgroep

Bij het schrijven van webteksten is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep. Schrijf in een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen taal die jouw doelgroep aanspreekt. Gebruik de zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt, zodat jouw teksten in de zoekresultaten komen. Maar let op: prop je teksten vol met trefwoorden en je wordt afgestraft door Google. Een goede vuistregel is om een trefwoord maximaal drie keer per tekst te gebruiken.

 

2. Zorg dat je teksten goed gestructureerd zijn

Ook de opbouw van je teksten is belangrijk voor SEO. Gebruik duidelijke koppen en tussenkoppen om de lezer door jouw tekst te leiden. Het is ook een goed idee om je tekst op te splitsen met opsommingstekens, omdat dit je tekst beter scanbaar maakt. Google is ook voorstander van teksten met een duidelijke structuur, omdat het voor de zoekmachine makkelijker is om je tekst te indexeren.

 

3. Let op de lengte van je teksten

Ook de lengte van je webteksten is belangrijk voor SEO. Een tekst die te kort is, wordt minder snel gevonden in de zoekresultaten dan een tekst die lang genoeg is. Hoe lang een tekst moet zijn, hangt af van het onderwerp. Een algemene vuistregel is om te streven naar minimaal 300 woorden per tekst.

Door deze tips te volgen, kan je webteksten schrijven die zowel SEO-vriendelijk als leesbaar zijn.

 

Kies de juiste SEO Expert voor het laten schrijven van SEO webteksten 

Tekstschrijven is écht een vak. Het lijkt eenvoudig, maar het schrijven van teksten die goed scoren in Google is een hele kunst. Wanneer je een SEO webtekst laat schrijven, is het dus belangrijk dat je kiest voor een SEO expert. In dit artikel geven we je drie tips voor het uitzoeken van een SEO expert.

1. Doe een zoekopdracht in Google

De eerste stap is natuurlijk het uitzoeken van een SEO expert. Je kunt hierbij gebruikmaken van Google. Zoek bijvoorbeeld naar ‘SEO expert’ of ‘Tekstschrijver’. Je krijgt dan een lijst met bedrijven of personen die zich bezighouden met het schrijven van teksten.

2. Neem een kijkje op de website

Als je een bepaalde SEO expert of tekstschrijver hebt gevonden, is het belangrijk om de website van deze persoon of het bedrijf goed te bekijken. Op de website kun je namelijk veel informatie vinden over de werkwijze en de kwaliteit van de teksten.

3. Vraag om een offerte

Het is verstandig om bij verschillende bedrijven of personen een offerte aan te vragen. Zo kun je een goede vergelijking maken en de beste keuze maken.