GFG Marketing
Image default
Bedrijven

2 veel gestelde vragen over het vaccinatiepaspoort en de antwoorden

Met de gestage verkoop van de gele boekjes is het onderwerp over een paspoort voor het checken van vaccinaties veel besproken. Maar toch zijn er enkele vragen die bij veel mensen opkomen. Want dat gele boekje is niet officieel uitgebracht voor coronavaccinaties, maar het is een algemeen vaccinatiebewijs dat bestaat sinds 1983. Hieronder vind je meer uitleg over het vaccinatiepaspoort en de vragen erover.

Ben je na de vaccinatie dan niet meer besmettelijk?

Dit is een belangrijke vraag, die veel mensen hebben. Als het namelijk zo zou zijn dat je na een vaccinatie nog steeds besmettelijk bent voor anderen, dan heeft het registreren van je vaccinatie niet veel zin. Uit onderzoeken blijkt wel dat mensen die zijn gevaccineerd minder kans hebben om het virus over te dragen. Daarnaast hebben deze mensen minder last van symptomen als hoesten en niezen, waardoor het virus minder snel verspreid. Als het dus blijkt dat gevaccineerde mensen heel weinig kans hebben om anderen te besmetten, dan kan het gele boekje worden gebruikt in plaats van een testbewijs.

Hoe zit het met de vakantie?

Een andere grote vraag is of je alleen nog maar op vakantie kunt gaan als je het prikpaspoort bezit. Hoewel ieder land dit voor zichzelf mag beslissen, is de kans groot dat veel Europese landen toch kiezen voor een verplicht prikbewijs. Ze willen dat reizigers via een QR-code op de telefoon kunnen bewijzen dat ze zijn gevaccineerd. Toch is het fijn dat landen nu weer open kunnen. Op deze manier zal het toerisme langzaamaan weer op gang kunnen komen.

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiepaspoort/